Kyckling med underbara medelhavsgrönsaker

Som jag har skrivit vid flera tillfällen försöker jag så långt det är möjligt ta hand om matrester från tidigare middagar och matvaror hemma i kylen som börjar bli gamla. Ibland köper jag hem mat som jag sen inte lagar till av någon anledning. För ett tag sedan var det aubergine och squash jag hade hemma i kylen och som låg och låg. Tillslut tröttnade jag på att se dom bli sämre och sämre. Då skar jag upp dom i halvmånar och skar även upp röd paprika och lök. Sedan la jag hela alltet i en återförslutningsbar påse och frös in. Resultatet blev alltså en påse med medelhavsgrönsaker, perfekt till tex lax eller biff eller som idag till grillad kyckling.

Kycklingen vi ugnsgrillade var handstyckat kycklingbröst med del av vinge från Kronfågel. En jättegod styckningsdetalj. Dock lyckades jag med konststycket att få kycklingen lite väl torr. Jag hade den helt enkelt inne i ugnen för länge. Jag får skylla på att jag satte in formen i ugnen för tidigt och att jag sedan var tvungen att hålla maten varm i väntan på att barnen skulle bada och duscha klart. Det löstes dock med grillsås och Mango Raja-sås. De underbara medelhavsgrönsakerna kompletterades med rester av gårdagens ugnsbakade potatisar. Gott!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *