Kyckling på grillen igen

Vilket aprilväder. Igår snöade det hela dagen och på kvällen var det någon minusgrad. Idag har solen lyst från en klarblå himmel och det har varit över 10 grader ute. Mycket skönt! Självklart åkte grillen fram när vädret visade sig från den soliga sidan. Vi gjorde bear can chicken igen. Vi älskar kyckling och hel kyckling tillagat över öl och ölburk på kolgrillen ger en fantastisk smak och mörhet. Till kycklingen gjorde vi potatisklyftor (vanlig potatis och sötpotatis), grillade champinjoner och självklart serverades även grönsaker. Grillsås och äpple-currysås fanns också på bordet.

Istället för marinad la vi på en rub på kycklingen innan grillningen. Det var en rub vi köpte i New York på favoritrestaurangen Blue Smoke. Den heter Magic Dust och är en all-purpose seasoning barbecue dry rub. Den gav en fantastisk smak. Man kunde även köpa hem grillsåser från Blue Smoke med jag vågade inte stoppa ner glasflaskor i resväskan. Inte ens inslagna i kläder. Tyvärr, för grillsåserna från Blue Smoke var något utöver de vanliga.

Som vanligt var maten galet god!!! Har ni inte testat bear can chicken förut – GÖR DET!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *