Kycklingbröstfilé med grillad paprika

Medan jag ändå var igång och testade Kronfågel DELis nyhet kycklinglårfilé med prosciutto & salvia testade jag även den andra nyheten, kycklingbröstfilé med grillad paprika. Det är bara två kycklingfiléer i en förpackning och det räcker inte till ifall jag eller Mattias vill ha middag och lunch.

Till kycklingen lagade jag en krämig kantarellrisotto. Vilken bra kombo det blev! En riktig höstfröjd!

Kantarellrisotto, 2 port

1 hackad schalottenlök
175 g kantareller
1 msk olivolja
1 dl risottoris
1 dl vitt vin
3 dl grönsaksbuljong
1 msk smör
1 dl riven parmesanost

Finhacka schalottenlök. Värm olivoljan i en kastrull och fräs löken och riset på svag värme några minuter. Det ska bli lätt glansigt. Tillsätt svampen, vinet och lite av grönsaksbuljongen. Låt det hela koka sakta tills vätskan börjar koka in. Rör om då och då.  Späd efter hand med mera buljong tills risotton totalt har kokat, 18-20 minuter. Rör slutligen i osten samt en smörklick och smaka av med salt.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *