Lammfärsspett med fruktig sallad
Även receptet till tisdagens middag hämtade jag från Klaras GI-mat för familjen. Idag blev det lammfärsspett med fruktig sallad. Jag gjorde biffar istället för spett eftersom grillspetten var slut hemma. I biffsmeten la jag till en knippe finhackad persilja, 2 msk ajvar relish, ½ tsk spiskummin och rivet citronskal från en halv citron. I salladen tog jag bara en mango istället för två men la även i avokado, körsbärstomater och röd paprika. Mycket gott och fräscht!
Lammfärsspett med fruktig sallad, 4 port
400 g lammfärs
8 st grillspett
1 1/2 st vitlöksklyftor
2 st mango
1 klase vindruvor
1 st gurka
1 burk kikärtor
3 msk olivolja
3 msk balsamvinäger
1/2 dl solroskärnor
Lägg grillspetten i blöt. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda lammfärs med pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar. Dela färsen i 8 lika stora delar och forma runt grillspetten. Lägg på ett ugnssäkert fat. Sätt in i ugnen och låt stå 10-15 minuter.
Dela frukten och gurkan i lagom bitar och lägg i skål. Skölj kikärtorna och blanda ner. Ringla över olivolja och balsamvinäger. Strö solroskärnor över salladen.
Senaste kommentarer