Landskapskampen

Landskapskampen

Landskapskampen

Jag och min familj, liksom många med oss, älskar tacos. Skulle faktiskt kunna tänka mig att äta det varje dag. Tacos går att variera i det oändliga med olika sorters kött, fisk, fågel och vegetariskt. Kryddningen och tillbehören kan också varieras. Alla har vi våra favoriter och måsten. Självklart kan man göra allt själv från grunden som kryddmix, mjukt bröd, nachochips, salsa etc. Annars har marknaden för tacoinspirerande produkter växt rekordsnabbt de senaste åren och många håller riktigt bra kvalitet med god smak. Just nu pågår landskapskampen, en tävling där man ska skapa sin egen landskapstaco. Som den tacofantast jag är tvekade jag inte en sekund att ställa upp i tävlingen.

Min bästa hjälpreda i köket.

Min bästa hjälpreda i köket.

Jag kommer att laga en tacorätt för Skåne. Självklart kommer jag att använda min CrockPot som enligt mig är den ultimata taco-prylen. Det mesta blir mycket godare när det tillagas i en CrockPot. Smakerna hinner utvecklas och resultatet blir mustigare och djupare. Enkelt och bekvämt är det också då maten i princip lagar sig själv. Lägg ner alla ingredienser, vänta, klart! Jag kommer laga till min landskapstaco i veckan. Återkommer såklart med receptet. Det kommer bli en taco 2.0 à la Skåne.

Klassisk tacomiddag

Klassisk tacomiddag

Du kan också vara med och tävla. Har du ingen CrockPot fungerar en gryta eller stekpanna på spisen lika bra. Vill du hänga på mitt lag, team Skåne, ska du skapa en tacorätt med smaker och ingredienser typiska för Skåne. Bästa tolkningen av landskapet genom smaker, ingredienser och dekor vinner en CrockPot och produkter från Old El Paso samt att vinnarrecepten kommer att samlas i en digital receptsamling. En vinnare per landskap utses.

Hur ska man då göra? Tävlingsreglerna är mycket enkla.

  1. Ta fram ditt eget personliga recept, med smaker och ingredienser typiska för Skåne.
  2. Maträtten får innehålla vilka ingredienser du vill, men någon av Old El Pasos produkter Stand’n’stuff eller Stand’n’stuff mini måste ingå. Dessa produkter går att variera in i det oändliga och du kan göra din egen taco precis så som du tycker blir godast.
  3. Skicka sedan in ditt recept och din finaste bild på den färdiga maträtten (dessa delar kombinerat är tävlingsbidraget) till oldelpaso.sverige@hkstrategies.com
    Märk ditt bidrag med landskapet du tävlar för i ämnesraden, gärna Skåne om du vill vara med i mitt lag, och skriv i mailet att du hittade tävlingen via min blogg – Leva Sunt, så är du med och tävlar. Både receptet och receptfotot bedöms.
    Du kan tävla fram till den 17 november. 1 vinnare utses per landskap. Den 24 november presenteras vinnarna.
  4. Vinnarens recept får vara med i en receptsamling skapad av Old El Paso/CrockPot. Vinnaren får även produkter från Old El Paso samt en CrockPot till ett samlat värde av ca 2 000 kr.
  5. Klicka här för fullständiga tävlingsvillkor.

Lycka till med tävlingen. Låt fantasin flöda!

*** Tävling i samarbete med Old El Paso och CrockPot. Jag får inget betalt för att skriva detta inlägg och samtliga ord, åsikter och bilder är mina egna ***

 

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *