Lax med täcke i ugn

Ikväll var det dags för fisken som egentligen skulle ätits redan igår kväll. Det blev ugnsbakad lax med ett täcke gjort på en burk lätt creme fraiche, ½ burk röd stenbitsrom, några finhackade crabsticks, finhackad dill, rivet citronskal och saft från en halv citron, salt och peppar. Under fisken la jag ut hackad spenat och runt om fisken hamnade en påse Romanesco-grönsaker. Formen åkte in i ugnen på 200 grader ca 20 min. Till fisken serverades även quinoa och vår vanliga blandade sallad. Sååå gott!!!!! Färsk tillagad lax är fantastisk! Så mör (kan man säga så om fisk) och så smakrik. Och creme fraichen ovanpå var som grädde på moset, gjorde det hela till en krämig, härlig, smakrik måltid!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *