Rå matglädje fylld med ren matglädje

Rå matglädje fylld med ren matglädje

Rå matglädje fylld med ren matglädje

För någon vecka sedan recenserade jag Anja Forsnors senaste kokbok En god morgon. Helt fantastisk bok med recept på dagens viktigaste och kanske godaste mål, frukosten. Många fler recept ur hennes bok kommer garanterat lagas till framöver. Även om jag älskar frukost så behöver vi ju äta andra mål som mellanmål, lunch, middag och kvällsmål. Därför är jag så glad att jag skaffat mig kokboken Rå matglädje, fylld med ren matglädje!

Sötpotatissallad med grönkål belugalinser och tranbärsvinägrett

Sötpotatissallad med grönkål belugalinser och tranbärsvinägrett

Raw food, veganskt och ekologiskt är oerhört rätt och trendigt just nu. Det kommer många kokböcker på detta tema. Eftersom jag inte följer någon av dessa ”dieter” vill jag ha en bok med recept för oss all-ätare som vill äta växtbaserat oftare, kanske en eller ett par gånger i veckan. Det ska vara enkla recept utan konstiga ingredienser. Jag vill att det ska vara vacker mat full av näring och smak. Recept som lockar och pockar på att bli tillagade. Därför är jag så glad att jag hittat boken Rå matglädje – Veganskt, lyxigt och jäkligt gott är skriven av Erika Frost. En helt magisk bok! Jag är så inspirerad. Vilka trevliga recept, vilka underbara färger!

The ultimate vegan burger

The ultimate vegan burger

Recepten i boken är en mix av rawfood och lagad mat, eftersom det är så författaren själv lever. Däremot är recepten helt veganska, glutenfria och utan vitt socker. Erika börjar med att lista vad som alltid finns i hennes skafferi och vilken utrustning som kan behövas för att skapa och testa alla nya recept. Smart! Sedan är recepten indelade i kapitlen Ljuvliga morgon, Maten, Älskade grill, Bröd och kex samt Salt och sött. Vardagliga recept blandat med festligare, förklaringar till receptvalen flera med en personlig vinkling, enkla och ganska korta ingredienslistor, bra beskrivning av hur man går tillväga, tips på vägen och sist men inte minst levande, färgsprakande bilder. Ren och skär matporr!!!

Spaghetti carawbonara

Spaghetti carawbonara

Det finns så många recept jag vill lyfta fram och det kliar i fingrarna, jag vill bara laga till typ allt. Vissa passar lika bra som egenrätter som tillbehör till en god köttbit, kyckling, korv eller fisk! Vad sägs till exempel om äppelpajschia, färskpotatissallad med tomater och grillad citron, sötpotatissallad med grönkål belugalinser och tranbärsvinägrett, the ultimate vegan burger, spaghetti carawbonara (med hemgjord vegansk bacon kallat fejkon) samt lavendel- och blåbärscheesecake?!

Mexgryta med svarta bönor

Mexgryta med svarta bönor

Mexgrytan förberedd och klar!

Mexgrytan förberedd och klar!

Hembakta majstortillas

Hembakta majstortillas

Nybakta majstortillas

Nybakta majstortillas

Några av rätterna lagade jag till på en gång. Imorgon tänkte jag att vi ska äta mexgryta med svarta bönor tillsammans med hembakta majstortillas, mangosalsa, guacamole samt fräscha grönsaker. Salsan och guccan återstår att göra. Jag kommer även att komplettera med gräddfil och ost som både jag och resten av familjen älskar. Jag smakade på grytan och brödet och ni ska veta hur mycket jag längtar tills jag får äta (mycket) mer av denna mat!!!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Erika Frost skriver:

    Tack för en fin recension. Vad glad jag blir att du gillar boken ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *