En dag på Furuvik

Så har semestern startat på allvar så att säga för familjen Sundberg. Årets sommarsemesteraktiviteter drog igång idag. Först ut stod Furuvik. Vi hade bokat bokat och betalat ett paket med två dagars inträde till Furuviksparken och två övernattningar på Scandic Gävle Väst.

Tidigt i morse packade vi bilen full med packning och oss själva och åkte iväg. När vi satt i bilen öste regnet ned men väl på plats kom inte en droppe regn. Till en början var det mulet och lite kyligt men mot slutet av dagen skingrades molnen och solen började skina och det blev en varm och skön eftermiddag och kväll.

20130714-211857.jpg

Det som är bra med Furuvik är att det finns något för alla. Det finns en djurdel, en äventyrsö, ett ”hemligt” fort, tivoli och äventyrsbad. Vi la upp det så att vi betade av del för del.

20130714-211910.jpg

Vi började med djuren. Det fanns gott om apor av olika sorter, ormar, krokodiler, kameler, kängurus, flamingos och olika fäboddjur som grisar, hästar, getter etc. Barnen red på ponny och vi åkte en flodfärd genom Amazonas.

20130714-211936.jpg

Sedan var det dags för äventyrsön. Det var här Wild Kids spelades in. Vi fick själva testa några av tävlingsmomenten som balansgång och pusselläggning.

Hemliga fortet var en intressant del i parken. Tyvärr var barnen inte ett dugg intresserade utan mest vi föräldrar och Mattias i synnerhet. Det är ett kustförsvarsmuseum som byggdes under kalla kriget på 50-talet. Man fick speja ut över havet genom riktiga kanonsikten och kikare och se hur det såg ut där soldaterna åt och bodde nere i gångarna under beredskapstiden.

Trots en heldag på Grönan bara för någon vecka sedan var tivolidelen mycket populär hos våra barn. De fick åka 2-3 karuseller var och njöt för fulla muggar!

20130714-211954.jpg

Eftersom det blev fint väder på eftermiddagen blev det även en stunds badande på äventyrsbadet. Det påminde väldigt mycket om vattenparken i Egypten. Det fanns en större vattenrutschkana och ett ”rainfortress” med mindre vattenrutschkanor, klätterställningar och sprutande vatten. Väldigt uppskattat!

Vad gäller mat och dryck hade vi med underbar picknickmat i form av köpt skivad rostbiff, potatissallad och grönsaker. Vi köpte dessa från delikatessdisken i vår lokala affär och det var outstanding! Till fika senare under dagen blev det en stor mjukglass i våffla. God dricka, jordgubbar och lite godis slank också ned under dagen.

Jaha, så var hela parken avklarad på en och samma dag. Vi bestämde oss därför för att bara köra på en dags inträde och övernattning i Furuvik och Gävle och la därmed om våra planer lite.

Nöjda och trötta åkte vi sedan till vår efterlängtade övernattning hos Sigge på Scandic Gävle Väst. Vi checkade in och fick ett mycket trevligt rum med en stor säng för oss vuxna och en våningssäng för barnen. Tv och ett fräscht badrum. Det enda vi saknade var kylskåp. Vi la bara in våra saker på rummet och passade istället på att gå ut på den härliga soliga uteserveringen för att vila lite i sofforna med en varsin kvällstidning och en alkoholhaltig dryck till oss vuxna medan barnen lekte på den stora lekytan ute. Det fanns två gungor, en klätterställning och en stor gräsmatta med fotbollsmål och möjlighet att låna bollar och andra intressanta leksaker. Precis innanför fanns ett stort bemannat lekrum/filmrum. Mycket uppskattat av både barn och vuxna.

20130714-212003.jpg

Middagen åt vi på hotellet. Vi valde buffén till både barnen och oss. Barnen hade sin egen buffédel med bland annat pannkakor, pizza, köttbullar, pasta och köttfärssås, kyckling och hamburgare. Glass-, frukt- och godisbuffé till dessert. Den mer vuxna delen hade klassiska kalla och varma rätter som sillar, laxar, kallskuret kött, skagenröra, grönsaker, bröd, potatisgratäng, panerad rödspätta och kasslergratäng. Olika pajer till efterrätt, men även vi vuxna fick ta av barnens mat- och efterrättsbuffé. Maten var mycket god och vi gick proppmätta och nöjda från restaurangen.

20130714-212015.jpg

Efter middagen kom Sigge på besök. Idag hade han ballongutdelning till alla barn. Vi spanade sedan in hotellets faciliteter som bad och gym. Såg väldigt bra ut. Själva valde vi att efter middagen gå ut på fotbollsplanen och kasta boll och frisbee med barnen. Det var ju så varmt och skönt ute.

Nu ligger vi på rummet och vilar ut efter en händelserik och rolig dag. Imorgon bitti väntar oss en god hotellfrukost. Vi köper sedan med en picknickkorg, fylld med allt som behövs för en lyckad utflykt och beger oss vidare på fortsatta äventyr. För 180 kr får man picknick (frukt, juice, smörgås, varm dryck) för två personer (+ 50 kr/barn) och då ingår även en termos som kan fyllas på med kaffe/te på alla Scandichotell för 20 kr/gång.

Stay tuned!

Obs! Bara kort tagna med mobil kommer att läggas ut just nu. Väl hemma efter sommarens äventyr kommer dessa ersättas mot bättre kort tagna med vår grymma systemkamera vi precis köpt!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *