Laxvariation

Att jag lagar mycket lax kan inte ha undgått någon som följer denna blogg. De främsta anledningarna är att lax är nyttigt, gott och ofta har ett bra pris. Tre bra argument. Oftast ugnsbakar jag laxen och varierar mig med olika toppingar och tillbehör. Idag bestämde jag mig för att göra inkokt lax istället. Att koka och ångkoka mat är ett mycket hälsosamt sätt att tillaga mat då inget fett behövs. Smakerna kommer ändå fram och kommer till sin fulländning! Dessutom går det snabbt och det är inte fy skam i dagens stress-samhälle.

Kvällens middag blev inkokt lax med ugnsbakade grönsaker och thai chili-sås (kvarg blandat med thai chili). Laxen blev verkligen perfekt. Fick supergod smak från lagen och blev alldeles perfekt kokt med lagom rosa kärna. Mumsigt värre!

Inkokt lax, ca 4-5 port

1 kg lax i portionsbitar
1 l vatten
2 msk vinäger
3 tsk salt
5 st vitpepparkorn
2 st kryddpepparkorn
1 st liten gul lök
1 st liten morot
3 st dillkvistar

Skala och dela grönsakerna i grova bitar. Koka upp vattnet med de övriga ingredienserna och låt lagen koka 5-10 minuter så att den får smak. Häll lagen över fiskbitarna, sjud därefter under lock i 6-10 minuter, beroende på storlek. Servera fisken varm eller kall med tex kokt potatis och kall sås.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *