Ugnsbakad falukorv med mos
Korv i alla dess former går hem hos våra barn och är populärt även hos mig och Mattias. Mest gillar vi vuxna smakrika korvar med hög kötthalt men även falukorv, tillagat på alla möjliga och omöjliga sätt, går ner och är oftast gott. Falukorv blev det ikväll. Det blev en ugnsbakad falukorv. Jag skar falukorven i skivor och varvade med skivad gul lök och äppelskivor. Jag ringlade över senap och toppade med lite riven ost och salt och peppar. In i ugnen på 200 grader ca 25-30 minuter.
Till korven blev det potatismos och grönsaker, ketchup och extra senap. Självklart hemgjort mos. Pulvermos har jag i princip aldrig köpt och finner inte heller någon anledning till att ändra på den saken. Hur svårt kan det vara att skala och koka potatis, mosa den och blanda med en blandning av varm mjölk och smält smör, salt och peppar?!
Middagen var mycket god och fyllde sitt syfte!
Senaste kommentarer