God lax med resttillbehör
Av någon anledning har jag extra svårt att beräkna mängden tillbehör, typ potatis, ris och pasta till maten jag lagar. Hur jag än vrider och vänder på det så får vi rester av just tillbehören. Detta oavsett hur många lunchlådor huvudmaten räcker till. I kylen nu fanns det ris och potatismos och i frysen fanns det pasta. Lite kyl- och frysrensning fick därför bli tillbehören till kvällens middag som blev ugnsbakad lax.
Den ugnsbakade laxen toppade jag med klippt hemodlad dill, limeskivor och limesaft samt salt och peppar. Tillagad på 200 grader i ugn ca 20 minuter.
Till fisken blev det skagenröra och grönsaker.
Vill man göra egen skagenröra följer här mitt recept.
Skagenröra
1/2 dl majonäs
1/2 dl creme fraiche
skalade räkor i valfri mängd
hackad dill
pressad citron
salt och peppar
Hacka räkorna grovt. Hacka dillen. Blanda räkorna och dillen med creme fraiche och majonäs. Smaka av med pressad citron, salt och peppar.
Senaste kommentarer