God lax med resttillbehör

Av någon anledning har jag extra svårt att beräkna mängden tillbehör, typ potatis, ris och pasta till maten jag lagar. Hur jag än vrider och vänder på det så får vi rester av just tillbehören. Detta oavsett hur många lunchlådor huvudmaten räcker till. I kylen nu fanns det ris och potatismos och i frysen fanns det pasta. Lite kyl- och frysrensning fick därför bli tillbehören till kvällens middag som blev ugnsbakad lax.

Den ugnsbakade laxen toppade jag med klippt hemodlad dill, limeskivor och limesaft samt salt och peppar. Tillagad på 200 grader i ugn ca 20 minuter.

Till fisken blev det skagenröra och grönsaker.

Vill man göra egen skagenröra följer här mitt recept.

Skagenröra

1/2 dl majonäs
1/2 dl creme fraiche
skalade räkor i valfri mängd
hackad dill
pressad citron
salt och peppar

Hacka räkorna grovt. Hacka dillen. Blanda räkorna och dillen med creme fraiche och majonäs. Smaka av med pressad citron, salt och peppar.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *