Lövbiffsrullader med potatismos

Lövbiff är en köttsort vi inte äter särskilt ofta. Köttet är så tunt och blir lätt överstekt och därmed segt när man tillagar det. För ett tag sedan fick jag dock ett infall och köpte hem ett paket. Det har förblivit liggande i frysen och nu var det dags att använda upp det innan det blev förstört. För att minimera risken att få segt kött valde jag att tillaga dom som rullader fyllda med färskost med smak av pepparrot. Jag tog bara lövbiffen, delade varje skiva på två halvor, bredde på lite färskost, fäste ändarna med tandpetare och stekte på i varm panna med lite smör i botten. När rulladerna var färdigstekta hällde jag på någon deciliter vatten i pannan, saltade och pepprade och lät det sjuda några minuter. På så sätt fick jag en god och nyttig skysås.

Lövbiffsrullader med potatismos

Lövbiffsrullader med potatismos

Rulladerna serverades med skyn, hemgjort potatismos, hemgjord lingonsylt och färska grönsaker. Riktigt gott!

Potatismos, 4 port

1 kg mjölig potatis
Vatten
Salt
ca 2 dl lättmjölk
En klick smör
salt och peppar efter smak

Skala potatisen och koka i saltat vatten tills de är mjuka. Häll av vattnet och låt potatisen svalna lite. Pressa potatisen genom en purépress eller mosa den i kastrullen med potatisstöt eller gaffel. Späd med varm mjölk och lägg i en klick margarin eller smör. Krydda med salt och peppar. Rör moset slätt.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *