Nya nyttigare Kellogg’s Special K Classic

Ett bud kommer lastat!

Ett bud kommer lastat!

Jag och mina barn äter mycket fil/yoghurt med flingor/müsli/granola. Vi är inte ensamma om det. En av tio svenskar äter frukostflingor varje dag och drygt 50% äter frukostflingor minst en gång i månaden. Enligt en nyligen gjord undersökning är det viktigaste vid valet av flingor att de ska smaka gott. Efter detta kommer kravet på att de ska ha ett lägre sockerinnehåll, mer fibrer och lång mättnadskänsla.

Nya Kellogg's Special K Classic

Nya Kellogg’s Special K Classic

Vilka flingor jag köper brukar variera. Jag kollar alltid på näringsdeklarationen och försöker välja en flinga med låg andel sockerarter och högt fiberinnehåll. Men jag väljer bara bland de jag vet att jag och barnen gillar. Det ska vara både nyttigt och gott! Man får inte vara för extrem.

30% mindre socker men samma goda smak

30% mindre socker men samma goda smak

En av de populäraste flingorna på den svenska marknaden idag är Kellogg’s Special K. Nu har dessa fått ett nytt recept med samma goda smak men med 30% mindre socker. Underbart när producenterna lyssnar på oss konsumenter!

Fräsch och god frukost eller mellanmålJag hällde genast upp en tallrik vaniljyoghurt och toppade denna med Nya Kellogg’s Special K och färska jordgubbar. Riktigt fräscht och gott! Samma krispiga flinga, samma goda smak men nu som sagt med lägre sockerinnehåll. Ska jag komma med någon invändning är det att de hade kunnat minska på sockret ännu mer. Det är nu lägre än många andra flingor på marknaden men varför inte sänka det ett snäpp till när man ändå var igång?!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *