Nya nyttigare Kellogg’s Special K Classic
Jag och mina barn äter mycket fil/yoghurt med flingor/müsli/granola. Vi är inte ensamma om det. En av tio svenskar äter frukostflingor varje dag och drygt 50% äter frukostflingor minst en gång i månaden. Enligt en nyligen gjord undersökning är det viktigaste vid valet av flingor att de ska smaka gott. Efter detta kommer kravet på att de ska ha ett lägre sockerinnehåll, mer fibrer och lång mättnadskänsla.
Vilka flingor jag köper brukar variera. Jag kollar alltid på näringsdeklarationen och försöker välja en flinga med låg andel sockerarter och högt fiberinnehåll. Men jag väljer bara bland de jag vet att jag och barnen gillar. Det ska vara både nyttigt och gott! Man får inte vara för extrem.
En av de populäraste flingorna på den svenska marknaden idag är Kellogg’s Special K. Nu har dessa fått ett nytt recept med samma goda smak men med 30% mindre socker. Underbart när producenterna lyssnar på oss konsumenter!
Jag hällde genast upp en tallrik vaniljyoghurt och toppade denna med Nya Kellogg’s Special K och färska jordgubbar. Riktigt fräscht och gott! Samma krispiga flinga, samma goda smak men nu som sagt med lägre sockerinnehåll. Ska jag komma med någon invändning är det att de hade kunnat minska på sockret ännu mer. Det är nu lägre än många andra flingor på marknaden men varför inte sänka det ett snäpp till när man ändå var igång?!
Senaste kommentarer