Leklandet på Åland med aktiviteter för stora och små

Att barn gillar att springa, hoppa, leka och aktivera sig råder det inget tvivel om. Samma sak gäller oss vuxna också men vi har så många ”vuxenmåsten” man ibland måste hinna med så leken får ofta stå tillbaka. Är det dåligt väder, som det ofta är i vårt kära Sverige, är det perfekt att det finns lekland av olika slag där barnen kan springa av sig. Vi besöker ofta leklandet som ligger 10 minuter med bil från oss. Barnen är helt slut efter några timmar på stället – perfekt!

Enorma lekytor på Leklandet.

Enorma lekytor på Leklandet.

Efter den fantastiska Viltsafarin öste regnet ner och vad passade då inte bättre än att besöka Leklandet på Åland?! Vilket enormt ställe! Under turistsäsongen har Leklandet hyrt in sig i en stor idrottshall som annars står i princip oanvänd och lekytan är gigantisk. Likaså attraktionerna de har där!

Attraktionerna är anpassade för olika åldrar. Det finns något för barn i alla åldrar, från de yngsta till den lekfulla vuxna. Det finns 17 uppblåsbara attraktioner, sumobrottning, fotboll, trampbilar, etc. Det finns ett trevligt café med lättare mat, fika och dricka.

Snurrbollar!

Snurrbollar!

Barnen var helt lyriska. De sprang från den ena attraktionen till den andra! De blev helt galet svettiga trots att det var (mycket) svalt inne i hallen. Jag testade också några av attraktionerna och lekte tillsammans med barnen en stund. Kul!

De uppblåsbara attraktionerna har pirattema.

De uppblåsbara attraktionerna har pirattema.

Upp i skeppet och ner igen!

Upp i skeppet och ner igen!

Sumobrottning!

Sumobrottning!

Leklandet har några år på nacken och man ser det tydligt på att vissa av de uppblåsbara attraktionerna börjar bli ganska slitna. Det är flera trasiga delar varav en del visserligen är lagade. Inte så konstigt att det slits med tanke på hur barnen flyger fram i de många gånger vilda lekarna. Det klättras ju upp och ner, kors och tvärs, hopp och studs.

Se upp där nere (sedan skedde här Gus olyckliga fall)!

Se upp där nere (sedan skedde här Gus olyckliga fall)!

Vi fick bevis på plats att personalen är utbildad inom första hjälpen. Gustaf ramlade väldigt illa en gång. Jag sprang och hämtade hjälp och vips var en personal hos oss med ispåse, plåster och kall dricka. Toppen!

Det är samma ägare till Smart Park och Leklandet. Det är kanon för på regniga dagar, som när vi besökte Leklandet, är Smart Park inte särskilt populärt att besöka. Då kom överflödig personal från parken till Leklandet och ju mer personal desto bättre och säkrare för barnen.

Leklandet är en riktigt bra aktivitet för barn och vuxna som behöver springa av sig!

 

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *