Riktigt rolig familjeaktivitet på hemmaplan för alla åldrar

Hellasgården i Nacka.

Hellasgården i Nacka.

Min son Gustaf älskar att spela fotboll. Självklart spelar han i ett lag och längtar så fort träningen är över redan till nästa träning. Vi har fotbollsmål och mängder av fotbollar på tomten och så fort han får tillfälle går han ut och sparkar boll. Ensam, med oss eller någon kompis. Min dotter Filippa har också spelat fotboll, men bara under någon termin. Sedan svalnade hennes intresse att spela i lag. Både jag och Mattias tycker det är kul att kicka boll. Jag är dock helt värdelös. Kör tåfjutt för det mesta. Jag spelade handboll från 8 år till ca 20 års ålder så jag är mer van att ha bollen i händerna än vid fötterna!

Gustaf in action!

Gustaf in action!

Filippa väntar på sin tur!

Filippa väntar på sin tur!

Se upp, här sparkar jag boll!

Se upp, här sparkar jag boll!

När den svenska sommaren inte tillåter sol och bad kommer här ett tips på en riktigt rolig familjeaktivitet som verkligen passar alla åldrar. Åk till Hellasgården. Där finns allt från café, fiske, badstränder, cykelleder, joggingspår, utomhusgym, yoga till minigolf och fotbollsgolf. Då vi som sagt gillar att spela boll allihop testade vi idag på fotbollsgolf.

Fotbollsgolf - en perfekt familjeaktivitet.

Fotbollsgolf – en perfekt familjeaktivitet.

Fotbollsgolf fungerar som vanlig golf med skillnaden att man sparkar en fotboll mot hålet istället för att använda klubba. Hellasgården har en 18-hålsbana som tar ca 1,5 timmar att gå runt. Vuxna kostar 80 kr pp och barn 40 kr pp.

Ha roligt tillsammans!

Ha roligt tillsammans!

Vi hade verkligen roligt ihop och det kändes som vi alla var ungefär lika bra/dåliga. Vem som vann var inte så viktigt. Det viktiga var att vi gjorde något tillsammans. Men till protokollet kan vi tillägga att Mattias vann och jag kom sist! Jag fick å andra sidan sparka boll med en handväska OCH en kameraväska. Det bjuder jag på!

 

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *