Lunginflammation in da house

För ett par veckor sedan fick jag en lätt förkylning med snuva och hosta. Mitt allmänna hälsotillstånd var ganska bra och jag behövde aldrig stanna hemma från jobbet. Själva förkylningen blev kortvarig men hostan har hängt kvar nu i ett par veckor. Den är ganska obehaglig, djup och rosslande.

Tumme ner för lunginflammation

Jag är i princip aldrig sjuk, men senast det begav sig för några år sedan hade jag en av de högsta sänkorna min vårdcentral någonsin skådat och en dubbelsidig lunginflammation konstaterades. Jag hade gått med det i över en vecka utan att fatta var det var, gick till och med och jobbade, jag hade bara hosta och hög feber. Det tog nästan en månad för mig då att bli helt frisk. Jag fick till och med byta till starkare antibiotika då den första varianten inte hjälpte.

Antibiotika och hostmedicin

Denna gång hade jag ingen feber fram tills i torsdags då jag fick en rejäl febertopp. Ingen feber innan och bara lätt feber efter. Lite tryck över bröstet och lungorna men inget jättepåtagligt. På fredagen bokade jag tid på vårdcentralen och åter en rejält hög sänka och konstaterad lunginflammation. Det konstiga är att jag känner mig helt okej och skulle mycket väl kunna gå till jobbet. Men nej, vila och sjukskrivning är ordinerad så nu är det antibiotika, hostmedicin och sängläge som gäller några dagar framöver. Lunginflammation är inte att leka med!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Nettan skriver:

    Ta hand om dig Jessica !
    Usch det är inte roligt med lunginflammation.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.