En bra start på dagen

Alla har vi olika knep för att få en bra start på dagen. Det är  ju verkligen morgonen som sätter ribban för dagen. En god frukost är en bra start tycker jag. På lördagar som är allas vilodag brukar vi lyxa till det med bland annat färska bageribakade frallor med goda tillbehör. På söndagarna då alla har träning av olika slag kör vi lika god men något sundare frukostvariant.

En bra start på dagen

En bra start på dagen

I förra veckan kickstartade jag dagen like baws med yoga och proteingröt. Vi fick med oss några påsar proteingröt hem och självklart ville jag bjuda resten av familjen på denna riktigt goda och nyttiga gröt. Jag hittade inga fina färska hallon och blåbär men vi lyxade till det med färska, skivade jordgubbar, rostade kokosflagor, osötat jordnötssmör (hur gott som helst med en klick i gröten), äppelskivor, kanel och iskall vanlig mjölk och sojamjölk. Till detta ekologiskt, nyckelhålsmärkt bröd med goda pålägg, nykokta ägg och te/kaffe. Mattias och barnen gillade gröten lika mycket som jag. Riktigt len och god smak, fin konsistens, enkel och smidigt! Inte bara en bra start på dagen utan mer en perfekt start!

Proteingröt med god topping, nyttig smörgås, te och ägg - en perfekt start på min dag!

Proteingröt med god topping, nyttig smörgås, te och ägg – en perfekt start på min dag!

Hur skapar du en bra start på dagen?

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

 1. Ereeka skriver:

  Gott! 🙂
  Jag har aldrig provat proteingröt, men jag brukar ha i ägg så min vanliga havregrynsgröt blir mer proteinrik 🙂

  Skulle du vilja hjälpa mig med en sak?

  I 30 dagar har jag varit med i tävlingen Fitnessfighten, där jag följt kostschema och tränat en timme om dagen.

  Nu har jag blivit utsedd till en av 15 finalister.

  Priset är en träningsresa för två till Portugal, plus pengar, allt till ett värde av 50000 kr!

  Vill du hjälpa mig genom att klicka på den här länken och rösta på mig? ?
  (Andra uppifrån, till höger☺)
  http://woobox.com/888anw
  Kram ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *