Provsmakning av Ron Zacapa
Idag var jag inbjuden på ett event där det bjöds på provsmakning av den fina romsorten Ron Zacapa. Tyvärr hade jag inte möjlighet att gå, men min mamma tog min plats och hade vänligheten att skriva ett gästinlägg om dagens begivenheter. Tack mamma!
Idag har jag varit på en exklusiv provsmakning av Ron Zacapa på Restaurang Supper. Ron Zapaca är en av världens finaste och mest uppskattade romdrycker. Producerad och lagrad i Guatemalas berg, mer än 2.300 meter över havet i vad som brukar kallas ”The House Above the Clouds”. Presentationen hölls av Rasmus Just från Danmark, ambassadör för Ron Zacapa.
Vi fick först prova Ron Zacapa 23, produkten består av rom som är mellan 6 och 23 år gammal. Den har en len honungssötma med arom från kryddigt ekträ, smörkola och torkad, mustig frukt. Därefter fick vi smaka drycken ihop med sushi, 2 sorters ostar samt kaffe och chokladkaka. Vi fick även smaka Ron Zacapa XO, består av rom som är mellan 6 och 25 år gammal. Den passar bäst som avec eller till desserter och tung, mörk choklad. Vi fick också provsmaka rökt rom, en process som gör smaken ännu lenare.
Slutligen blandade Johan Berg, från Svartengrens, två klassiska coctails; en Daquiri och en Old Fashioned med Ron Zacapa som bas.
Tack för en mycket intressant och välsmakande presentation!
Senaste kommentarer