Provsmakning av Ron Zacapa

Idag var jag inbjuden på ett event där det bjöds på provsmakning av den fina romsorten Ron Zacapa. Tyvärr hade jag inte möjlighet att gå, men min mamma tog min plats och hade vänligheten att skriva ett gästinlägg om dagens begivenheter. Tack mamma!

Idag har jag varit på en exklusiv provsmakning av Ron Zacapa på Restaurang Supper. Ron Zapaca är en av världens finaste och mest uppskattade romdrycker. Producerad och lagrad i Guatemalas berg, mer än 2.300 meter över havet i vad som brukar kallas ”The House Above the Clouds”. Presentationen hölls av Rasmus Just från Danmark, ambassadör för Ron Zacapa.

Vi fick först prova Ron Zacapa 23, produkten består av rom som är mellan 6 och 23 år gammal. Den har en len honungssötma med arom från kryddigt ekträ, smörkola och torkad, mustig frukt. Därefter fick vi smaka drycken ihop med sushi, 2 sorters ostar samt kaffe och chokladkaka. Vi fick även smaka Ron Zacapa XO, består av rom som är mellan 6 och 25 år gammal. Den passar bäst som avec eller till desserter och tung, mörk choklad. Vi fick också provsmaka rökt rom, en process som gör smaken ännu lenare.

Slutligen blandade Johan Berg, från Svartengrens, två klassiska coctails; en Daquiri och en Old Fashioned med Ron Zacapa som bas.

Tack för en mycket intressant och välsmakande presentation!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *