Mer fisk och grönt på grillen

Mer fisk och grönt på grillen

Mer fisk och grönt på grillen

Äntligen är grillsäsongen här på riktigt. Själva grillar vi året om men när våren, solen och värmen kommer känns det mer ”äkta”. Vi är riktiga köttälskare och köttgrillare. Favoriten är riktigt fin entrecote med massor av insprängt fett! I år kommer hoppas jag dock att vi kommer att lägga mer fisk och grönt på grillen.

Spännande nyheter från Santa Maria

Spännande nyheter från Santa Maria

Senast vi grillade fisk var för nästan exakt två år sedan. En cederplanksgrillad lax som var perfekt men lite smaklös. Nu finns det all anledning att upprepa denna rätt med bättre resultat då Santa Maria precis lanserat fyra nyheter för grillen (produktutskick) med fokus på smaksättning för fisk och grönsaker. Istället för bara salt, citron och dill ska jag marinera med nyheten BBQ marinad for fish Ginger, Lemon & Soy eller använda rubben BBQ rub for fish Guajillo chili, Parsley & Tomato. Till fisken kan man servera den nya såsen American BBQ sauce for fish Spice Ginger & Lemon. Den nya BBQ-såsen innehåller mindre socker än normalt för BBQ-såser vilket är bra.

Grönsaker grillar vi ganska ofta men då som tillbehör till köttet. I år tror jag grönsakerna kommer få stå mer i fokus. Har testat att grilla purjolök vilket var magiskt gott men är även nyfiken på att grilla tex rotselleri, spetskål och liknande. Även grönsaker finns det en marinad för, BBQ Marinade for vegetables Balsamic & Herbs.

Ska bli riktigt kul att se hur den här grillsäsongen utvecklar sig. Vad kommer egentligen hamna på grillen?!

 

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *