Mina bästa italienska köttbullar i Crock Pot

Mina bästa italienska köttbullar i Crock Pot

Mina bästa italienska köttbullar i Crock Pot

I vår familj äter vi mycket köttfärsrätter. För att nämna några. Spaghetti och köttfärssås är en stor favorit. Köttbullar funkar i alla lägen. På senaste tiden har de såsigare, lite större köttbullarna (frikadellerna) tagit över köttbulletillverkningen hemma hos mig. Älskar receptet på Polpette al pomodoro i Crock Pot och ljuvliga köttbullar i tomatsås. Nu har jag förfinat mitt recept på dessa och har skapat mina bästa italienska köttbullar i Crock Pot. Serveras med fördel tillsammans med en god pasta. De här är så tillfredsställande goda att de inte bara passar som vardagsmat utan även som en festlig helgmiddag!

Alltså, doften!!!

Alltså, doften!!!

Färdigt resultat!

Färdigt resultat!

Italienska köttbullar i tomatsås, 4 personer

Köttbullar:
600 g nötfärs
1/2 dl ströbröd
1/2 dl mjölk
1 ägg
1 msk fryst persilja (funkar även med finhackad färsk men öka då mängden)
1/2 tsk lökpulver
3 msk riven parmesan
1 tsk vitlökspulver
Salt och peppar efter smak och tycke

Tomatsås:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
olivolja
2 msk tomatpuré
1 burkar krossade tomater av högre kvalitet à 400 g
1 tsk socker
Salt, peppar, 1 tsk torkad oregano

Börja med att göra tomatsåsen. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs glansigt i olivolja i Crock Pot-grytan på spisen för de modeller som klarar detta, annars i en stekpanna på spisen. Obs! Man behöver inte fräsa löken om man inte vill det. Jag gör det för att få mildare smak på löken. Tillsätt tomatpuré, krossad tomat, socker och torkad oregano. Krydda med salt och peppar. Rör om. Sätt tillbaka grytan på tillagningsenheten.

För att göra köttbullarna, blanda ströbröd och mjölk. Låt stå och svälla i 10-15 minuter. Rör ihop med nötfärs och resten av ingredienserna. Krydda med salt och peppar. Blanda ordentligt. Forma färsen till stora köttbullar med vattensköljda händer eller köttbulletång.  Lägg försiktigt i köttbullarna i tomatsåsen i Crock Pot. Låt gå på svag värme i 4-5 h eller hög i 2-3 h. Servera med nykokt pasta.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.