Middag på Mister French

Middag på Mister French
Middag på Mister French

Det var på tok för länge sedan jag och min man var ute och åt på ”riktig” restaurang på tu man hand. Varför vi dröjt är svårt att säga, bekvämlighet kanske?! Men i förra veckan tog vi tag i saken, för det är både välbehövligt, trevligt och alldeles underbart att umgås över en god bit mat. Vi bokade bord för middag på Mister French.

Vi börjar väl med en skål!
Vi börjar väl med en skål!
Till förrätt blev det rökta räkor med goda tillbehör.
Till förrätt blev det rökta räkor med goda tillbehör.

Mister French är beläget alldeles intill vattnet på Skeppsbrokajen i Stockholm. Deras specialitet är skaldjur och franska klassiker. Vi började kvällen med riktigt gott vitt vin och rökta räkor med aioli och grillat levain. Räkorna var helt underbara och brödet perfekt grillat. Vi ville egentligen ha färska räkor, men dessa var tydligen slut (klockan 18 en vanlig torsdag?!).

Fransk vårkyckling.
Fransk vårkyckling.
Nä, ingen dejtmat direkt!
Nä, ingen dejtmat direkt!

Till huvudrätt beställde Mattias in entrecôte med tomatsallad, pommes frites, bearnaisesås. Jag beställde fransk vårkyckling, gemsallad, parmesan, pommes frites. Mattias kött var helt okej men lite för tunna skivor gav inte den saftighet man vill ha. Dessutom lagt ovanpå en grillsås som till viss del förstörde köttsmaken. Min kyckling var en söt men hel liten fågel lagt på ett fat fullt med (en visserligen god) gräddsås. Omöjligt att äta med hedern i behåll. Försökte med bestick men då stänkte såsen iväg åt alla möjliga håll. Fick bli söl med fingrar istället och det kladdades rejält. Riktigt gott men ingen dejtmat direkt. Men pommesen var peeerfekta!

Saffransbulle på Bröd och salt som avrundning på en trevlig kväll!
Saffransbulle på Bröd och salt som avrundning på en trevlig kväll!

Valde att tacka för oss och äta efterrätt på närbelägna fiken Bröd och salt. Här åt vi säsongens första saffransbulle, som man längtat!

Kan absolut tänka mig att besöka Mister French igen men hoppas då på lite bättre tur med service och mat!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *