Midsommarafton 2023

Midsommarafton 2023
Midsommarafton 2023

Alltså hej vilket underbart väder vi har här i Stockholm (och i typ resten av landet också för den delen)! Synd man jobbar men njuter när möjligheterna dyker upp och på helgerna. Midsommarafton 2023 var en av de varmaste på länge. Lunchen nästan smälte bort i solen där vi satt. Inte ens det obligatoriska familjefotot blev taget på grund av värmen. Det var bara jag som ställde upp mig på den vanliga platsen!

Det obligatoriska familjefotot glömdes bort men jag fanns på plats i alla fall!
Det obligatoriska familjefotot glömdes bort men jag fanns på plats i alla fall!

Som vanligt firade vi tillsammans med nära vänner med lunch, aktiviteter, middag, mycket prat och skratt! Maten var sig lik. Traditionell midsommarbuffé till lunch och grillat kött med tillbehör till middag.

Fabbe söker svalka och jag håller honom sällskap.
Fabbe söker svalka och jag håller honom sällskap.
Bad i pool istället för sjön som vi brukar.
Bad i pool istället för sjön som vi brukar.
Skönt att svalka av sig!
Skönt att svalka av sig!

I vanliga fall brukar vi åka ner till Bruket och bada och fika mellan lunch och middag. I år åkte vi istället hem till ett av paren vi firar med där vi badade i deras pool, fikade och myste innan middagen.

Har tagit för mig av maten varav gubbröran är min stora favorit!
Har tagit för mig av maten varav gubbröran är min stora favorit!

Förresten, ett av mina måsten på midsommarbuffén numera är gubbröra. Började gilla det förra året och nu är det liksom gilla i kvadrat som gäller för mig. Älskar’t!!! Glömde fota (med tanke på att röran nästan smälte bort i värmen fick den intas med snabb hastighet, haha) men receptet jag använder mig av är från Fredriks fika. Smakar som jag vill att gubbröra ska smaka helt enkelt. Pröva ni med!

Gubbröra, 4 port

4 kalla hårdkokta ägg
2 kokta potatisar
125 g ansjovisfiléer
2 msk gräslök
2 msk dill
1 liten rödlök
0,5 dl crème fraiche
2 msk majonnäs
salt och svartpeppar

Skala och hacka äggen grovt. Tärna potatisen i centimeterstora tärningar. Låt vätskan rinna av ansjovisfiléerna. Finhacka gräslök, dill och rödlök. Blanda crème fraiche och majonnäs. Tillsätt alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *