Midsommarafton 2023
Alltså hej vilket underbart väder vi har här i Stockholm (och i typ resten av landet också för den delen)! Synd man jobbar men njuter när möjligheterna dyker upp och på helgerna. Midsommarafton 2023 var en av de varmaste på länge. Lunchen nästan smälte bort i solen där vi satt. Inte ens det obligatoriska familjefotot blev taget på grund av värmen. Det var bara jag som ställde upp mig på den vanliga platsen!
Som vanligt firade vi tillsammans med nära vänner med lunch, aktiviteter, middag, mycket prat och skratt! Maten var sig lik. Traditionell midsommarbuffé till lunch och grillat kött med tillbehör till middag.
I vanliga fall brukar vi åka ner till Bruket och bada och fika mellan lunch och middag. I år åkte vi istället hem till ett av paren vi firar med där vi badade i deras pool, fikade och myste innan middagen.
Förresten, ett av mina måsten på midsommarbuffén numera är gubbröra. Började gilla det förra året och nu är det liksom gilla i kvadrat som gäller för mig. Älskar’t!!! Glömde fota (med tanke på att röran nästan smälte bort i värmen fick den intas med snabb hastighet, haha) men receptet jag använder mig av är från Fredriks fika. Smakar som jag vill att gubbröra ska smaka helt enkelt. Pröva ni med!
Gubbröra, 4 port
4 kalla hårdkokta ägg
2 kokta potatisar
125 g ansjovisfiléer
2 msk gräslök
2 msk dill
1 liten rödlök
0,5 dl crème fraiche
2 msk majonnäs
salt och svartpeppar
Skala och hacka äggen grovt. Tärna potatisen i centimeterstora tärningar. Låt vätskan rinna av ansjovisfiléerna. Finhacka gräslök, dill och rödlök. Blanda crème fraiche och majonnäs. Tillsätt alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
Senaste kommentarer