Ignite training

Ignite training hub
Ignite training hub

Jag tycker, som ni som följer mig vet, om att träna och röra på mig. Jag har kort på SATS sedan forever men älskar att testa nya sammanhang och nya träningsformer. Nu har jag testat gymmet Ignite training hub, ett gym mitt i Stockholm. De erbjuder HIIT, Yoga, Cykling och Gym. Själv har jag testat på klassen HIIT, högintensiv träning där löpning och styrketräning blandas i intervaller och tränas i grupp.

En SoMe-vänlig gång fram till träningssalen.
En SoMe-vänlig gång fram till träningssalen.

HIIT-träningen sker i en nattklubbsliknande miljö där varje deltagare har ett eget rack för styrketräning och ett eget löpband för konditionsträning. Man tränar som i två block. Intervaller på löpband följt av styrkeövningar på golv, intervaller på löpbandet igen och avslutningsvis styrkeövningar på golv. Eller om du börjar på golvet så blir det tvärt om. Låter komplicerat men det är lätt att hänga med vad som ska göras på löpbandet och styrkeövningarna är relativt basic och gås igenom lite kort av instruktören. Passen passar både träningsvana och nybörjare, det går att anpassa efter egen förmåga och dagsform.

Man tränar i en nattklubbsliknande miljö.
Man tränar i en nattklubbsliknande miljö.

Ni som tränat på Barry’s känner igen konceptet.

Kul men jobbigt!
Kul men jobbigt!

I stället för ett medlemskap köper man credits på Ignite, som funkar ungefär som ett klippkort.

En perfekt kombination av styrka och kondition.
En perfekt kombination av styrka och kondition.

Jag fick först en gratis provträning men tyckte det var så kul att jag köpte ett 10-gångers kort. Perfekt komplement till träningen på SATS. Alltså det var kul men också grymt jobbigt! Testa själva!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *