Ugnsbakad falukorv

Till lunch på helgerna äter vi oftast rester eller något lätt från kyl eller frys, typ sill eller korv eller liknande. Idag fanns det inga rester i kylen. Vi var hos kompisar på middag igår kväll. Därav bristen på rester. För en gångs skull bestämde jag mig för att laga till något ordentligt till lunch. Det blev klassikern ugnsbakad falukorv med pasta.

Jag skar en falukorv (lättvarianten), en gul lök och en halv squasch i skivor och varvade dessa i en ugnssäker form. På med senap och en burk krossade tomater från Mutti med smak av vitlök. Hela härligheten toppades med riven ost. Formen fick stå i ugnen på 225 grader i ca 30 minuter. Till korven kokade jag spiralpasta och gröna bönor. Extra senap och ketchup till maten för den som ville ha. GOTT!!!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *