Mjölnyheter från Risenta

Mattrender är något som verkligen kommer och går. Det är GI, LCHF, LCHQ och olika bokstavskombinationer hit och dit. Det känns omöjligt att hänga med, om man nu ens vill hänga med det vill säga. Jag följer ingen diet utan äter god, relativt nyttig mat, gärna lagad från grunden. Mina portioner består för det mesta av 40% kolhydrater, 30% protein, 20% grönsaker och 10% sås. Fungerar utmärkt för mig. Alla är vi dock olika och det är viktigt att komma ihåg. Vad som är bra för mig och min kropp behöver inte vara bra för någon annan. Vi är alla individer med olika kroppar och olika behov.

Att skippa vitt mjöl och kolhydrater är en av de stora rådande trenderna just nu. I affärerna kan vi se många alternativ till det vanliga mjölet. Företaget Risenta har en hel del mjölalternativ i sitt sortiment, bland annat majsmjöl, bovetemjöl, rismjöl och sojamjöl. Nyligen lanserade Risenta nyheten kokosmjöl, ett protein och fiberrikt alternativ på bakhyllan (43% kostfiber och 20% protein). Kokosnötens hälsosamma egenskaper har uppmärksammats de senaste åren och konsumtionen av kokosnötsvatten och kokosolja har ökat med raketfart. Det tyder på att kokosmjölet säkert kommer att bli en garanterad storsäljare. Mjölet kan användas både till bröd-, kak- och muffinsbakning eller som fiberberikning i smoothies eller yoghurt.

Idag fick jag hem Risentas koksomjöl och majsmjöl som jag ska testa. Det ska bli jättespännande! Jag har bara använt vanligt mjöl förut så det här är något helt nytt för mig. Kanske svänger jag ihop kokospannkakor, kryddigt fröknäcke eller varför inte matiga muffins med någon trevlig fyllning. Många inspirerande recept finns på Risentas hemsida.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *