Nu är det nära…!

Det känns på alla sätt och vis som om vintern och julen kryper närmare och närmare. Ikea började sälja julsaker i veckan och nu börjar juliga livsmedel dyka upp i affärerna.

Något jag och barnen verkligen gillar är Risifrutti. Jag brukar äta en Risifrutti och en frukt till förmiddagsmellanmål på vardagarna. Väldigt söt, javisst, men det är ett enkelt och snabbt mellanmål som är lätt att ha med och fungerar utmärkt att äta när man till exempel är på språng eller på jobbet. Självklart är naturell yoghurt med färska bär eller frukt och eventuellt müsli ett både bättre och nyttigare mellanmål men inte lika lätt att ta med sig. Barnen tjatar ständigt om att få en Risifrutti till frukost eller till mellanmål på helgerna, men där försöker jag styra mot nyttigare alternativ. Någon gång ibland kan de få en varsin.

I veckan kom säsongens smaknyhet från Risifrutti – Risifrutti Saffransguld. Vaniljriset är smaksatt med saffran och till detta en saftsås med skogsbärssmak. Förpackningen har fått en guldaktig design. Risifrrutti Saffransguld är en säsongsmak och kommer bara att säljas under en begränsad tidsperiod.

Ikväll smakade jag och barnen Risifrutti Saffransguld. Barnen jublade och slukade varenda smula. Både saffransriset och skogsbärssåsen. Förpackningens utseende la de inte ens märke till. De bara slet upp locket. Jag vet helt ärligt inte om glädjen berodde på att de verkligen älskade just den här sorten eller om jublet berodde på att de för en gångs skull fick just Risifrutti. De sa i alla fall att den var jättegod och de ville ha mer, vilket de såklart (?!) inte fick. Vad tyckte då jag om nyheten? Själva förpackningen var riktigt läcker. Den kommer att sticka ut i kyldisken och kommer garanterat att locka till köp. Den så kallade saftsåsen skulle jag vilja kalla sylt. Jag har ingen aning om den exakta skillnaden på sylt och sås, men enligt min personliga åsikt var den i det här fallet en sylt. Den var riktigt god. Det med saffran smaksatta vaniljriset smakade nästan som lussekattsdeg. Smakade helt okej. Jag tycker bättre om det vanliga vaniljriset. Blandningen av ris och sylt var också god.

Jag fick inte någon ”WOW-uppevelse” direkt av Risifrutti Saffransguld så mitt totala betyg blir 3 av 5. Jag skulle dock vilja betona att betyget 3 bara gäller för oss som faktiskt gillar Risifrutti. En som från början inte gillar produkten kommer inte att bli omvänd på grund av Saffransguldet. Kanske till och med tvärtom. Lite beror nog betyget på produkten också på hur mycket man gillar just saffranssmaken generellt sett. Gillar man Risifrutti och är man stort fan av saffran tror jag betyget kan höjas ett snäpp.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *