Njutning med utsikt

Njutning med utsikt!

Njutning med utsikt!

Utsikten från utomhuspoolen är magisk!

Utsikten från utomhuspoolen är magisk!

Idag kan man verkligen prata om att jag fick uppleva njutning med utsikt. Stans bästa och vackraste utsikt dessutom! Vi talar utsikt mot både Gamla stan och Riddarfjärden. Dessutom visade sig Stockholm från sin allra bästa sida med krispig höstluft, klarblå himmel och strålande sol, hela dagen. Jag och en väninna hade bokat en spadag på The Nest. Vi fick en helt fantastiskt dag vi inte ens hade kunnat föreställa oss i våra vildaste drömmar. Vi har svävat som på små moln sedan besöket. Det här var verkligen välbehövligt och något som vi rekommenderar alla att ta sig tid och pengar till.

Fräscha omklädningsrum.

Fräscha omklädningsrum.

Vid Brunkebergs torg mitt i centrala Stockholm ligger det relativt nyöppnade signaturhotellet Downtown Camper by Scandic. Högst upp på taket hittar vi The Nest, hotellets wellnessavdelning med välutrustat gym, uppvärmd utomhuspool (ca 38 grader), bastu och upplevelseduschar. En oas för oss stressade Stockholmare. I priset ingår lån av badrock och handduk, tofflor att ta med hem, fri tillgång till hela wellnessområdet, förfriskningar och snacks samt olika aktiviteter.

Börja hårt och avsluta lugnt?!

Börja hårt och avsluta lugnt?!

Gymmet är litet men välutrustat med moderna löpband och cyklar, fria vikter, TRX-band, multimaskin, bollar och mattor. Det var ganska trångt på morgonen när vi kom. Hotellets gäster har också tillgång till gymmet, vilket kan vara en del av förklaringen. Vi är många som gillar att träna på morgonen.

Frukost i The Nest Cocktail Lounge.

Frukost i The Nest Cocktail Lounge.

Hälsofrukost!

Hälsofrukost!

Gratis förfriskningar.

Gratis förfriskningar.

Vi började morgonen med att njuta av den fantastiskt snygga och välgörande frukosten. Tänk på att frukost måste förbokas. Den serverades på en bricka och bestod av Overnight oats med mango och kokos, Smoothiebowl gjord på bland annat rödbetor, hallon, kokos och banan toppat med granola, Rågbröd med mosad avokado, lättkokt ägg, sallad, tomat och groddar samt Ingefärsjuice med gurka, spenat, äpple och citron. Te eller kaffe till. Så himla god och nyttig start på morgonen!

Myyys!

Myyys!

Har inget emot att komma hit flera gånger, nepp!

Har inget emot att komma hit flera gånger, nepp!

Mys med finaste vännen!

Mys med finaste vännen!

Mycket serviceminded personal som bjöd på ingefärsshots med drag i!

Mycket serviceminded personal som bjöd på ingefärsshots med drag i!

Sedan var det dags att lägga sig i den varma utomhuspoolen och njuta av solen som sakta reste sig över staden. Vilken utsikt, vilken dag, vilket sällskap, vilken harmoni, vilken njutning. Vi bara låg där och njöt. All stress, press, tankar, problem, måsten etc var som bortblåsta. Vi var där och då, helt i vår egen bubbla. Ingen tanke på efter eller morgondag. Medans vi låg där kom personalen ut och bjöd på en bitig ingefärsshot som inte gick av för hackor!

Bastun.

Bastun.

Så vackert ställe!

Så vackert ställe!

v

Förfriskningar efter Sauna Release.

Vid 10:30 var vi med på gratisaktiviteten Sauna Release. Man satte sig inne i bastun, formad som ett fantastiskt fågelbo. Där inne blev vi under ca 20 minuter guidade till att göra olika andnings- och stretchövningar. Välbehövligt för våra stela kroppar. Stretchen tog extra mycket på grund av värmen. Efteråt svalkade vi oss med kalla handdukar och fick förfriskningar. Denna gång bjöds det på färsk apelsin. Mums!

Här hålls Meraki Facial Ritual.

Här hålls Meraki Facial Ritual.

Produkter från Meraki som vi gick igenom steg för steg.

Produkter från Meraki som vi gick igenom steg för steg.

Klockan 11:00 hade jag och min väninna bokat in oss på den relativt nya aktiviteten Meraki Facial Ritual (395 sek / 30 min). Där blev vi steg för steg guidade i hur man med hjälp av Merakis hudvårdsprodukter steg för steg går från rengöring till återfuktning av ansiktet. Så skönt även om jag föredragit att en hudterapeut skulle utfört denna behandling direkt i mitt ansikte istället för att enbart ge guidning och instruktioner. Inte minst med tanke på priset. Tiden, 11:00, var inte heller helt optimal. Vi ville ju fortsätta bada och inte minst senare avsluta dagen med en ordentligt dusch med schampo, balsam och duschtvål. Man ville ju helst inte tvätta bort alla sköna krämer, men men!

Skål för livet!

Skål för livet!

Kan man önska sig mer av livet?!

Kan man önska sig mer av livet?!

Efter behandlingen köpte vi varsitt glas äkta skumpa och en skål oliver och fortsatte njuta av utomhusbassängen. När allt var uppdrucket och uppätet började tröttheten göra sig gällande (ja, man blir trött efter en dag på spa, hahaha) och magarna kurra. Vi bröt upp, duschade och gjorde oss i ordning och tackade för oss. En magisk dag var till ända! Jag lovar er, det här var en av de bästa söndagarna i mitt liv ever. Så trevligt och välbehövligt! Det här gör jag om när som helst!

Åldersgräns 16 år. Besök måste förbokas då hotellet tar emot ett begränsat antal gäster på en dag.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

3 svar

  1. Liniz Travel skriver:

    Åh det ser ju ur mysigt och lyxigt ut! Måste dit någon gång! Närmast väntar spa i Kroatien! Men sen kanske…. stor kram

  2. Jessica Sundberg skriver:

    Åh det var helt magiskt! Hänger gärna med om du behöver sällskap!

  1. februari 7, 2019

    […] började på The Nest, hotellets spa som ligger på 8:e våningen […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *