Ljuvlig semmelgröt

Ljuvlig semmelgröt på Pom & Flora
Ljuvlig semmelgröt på Pom & Flora

Snart är det fettisdag. Jag älskar semlor och äter det gärna året om. Gillar man inte den traditionella semlan finns ju numera semlan i alla möjliga varianter, semmelwrap, semmelglass, cremla, tacosemla, semmel pancakes, semmelrulltårta, wienersemla, semlur, kemla, pistagesemla etc etc. Jag vill slå ett slag för ljuvlig semmelgröt.

Semmelgröten är inte bara god utan även vacker att titta på!
Semmelgröten är inte bara god utan även vacker att titta på!

Semmelgröt serveras nu på hippa caféer men går lika bra att göra hemma själv. Jag avnjöt en tallrik semmelgröt till lunch på mitt favoritfrukostställe Pom & Flora en dag i förra veckan. Den var verkligen magisk! Behövde komplettera med en matig smörgås för att räcka som lunch men det varierar ju från person till person. I vilket fall. semmelgröten på Pom & Flora, SEMLA består av två sorters havre, vaniljyoghurt, mandelsmör, ­flagad mandel, stött kardemumma och skummad varm havremjölk. Muuuums!

Kan jag få en tallrik till tack?!
Kan jag få en tallrik till tack?!

Semmelgröt, 2 port

Gröt:
2 dl steel cut oats alternativt vanliga havregryn
4 dl vatten
2 krm kardemumma
Salt

Topping:
2 msk mandelsmör
1 msk mandelspån
2 dl skummad havredryck eller valfri skummad mjölk

Koka gröten enligt anvisningar på paketet och tillsätt kardemumma. Skumma mjölken (med mjölkskumsvisp eller i kastrull då du värmer mjölken varsamt samtidigt som du vispar med en handvisp). Servera gröten med en klick mandelsmör, toppa med skummad mjölk, flagad mandel och eventuellt extra kardemumma.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *