Pannkaksmums

Igår kväll var Filippa på party. Gustaf fick då välja fritt vad han ville äta till middag. Han valde pannkaka med sylt och grädde. Jag och Mattias valde köpepizza. Gustaf älskar pannkakor och vilken fest att få ta hur mycket grädde och sylt man vill. I vanliga fall brukar vi hjälpa honom då det annars lätt blir grädde och sylt med pannkaka istället för tvärtom. Det lustiga var att han nu när han fick ta själv tog ovanligt lite grädde och sylt (lite för att vara Gustaf alltså). Han fick också äta så många pannkakor han ville. Haha, tillslut tog det stopp även hos honom! Han njöt verkligen av varenda tugga. Kul att se!

På bilden ser ni Gustaf i en snygg gitarr-tröja från MyKidoo.

Klassiska pannkakor, 3- 4 port

2 ägg
6 dl mjölk
3 ½ dl vetemjöl
1 tsk salt
1 msk smält smör

Vispa äggen och vispa i hälften av mjölken. Vispa i mjölet och saltet till en slät smet. Vispa ned resten av mjölken och smöret. Låt stå ca 30 min. Stek tunna pannkakor i stekpanna, teflon eller gjutjärn. Ha fett i pannan ifall det behövs (ifall de inte lossnar).

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 44 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat just mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *