Müsli on the go

Ekologisk portionsförpackad müsli från Saltå Kvarn.

Ekologisk portionsförpackad müsli från Saltå Kvarn.

På vinterhalvåret äter jag oftast gröt till frukost. När det blir varmare föredrar jag fil/yoghurt och flingor/müsli/granola. Men jag äter dessutom flingor/müsli/granola till mellanmål, tex som topping till en portionsförpackad yoghurt eller kvarg. Mellanmålet äts nämligen ofta när jag är på väg hem från jobbet, mellis on the go alltså. Då tar jag med den mängd müsli som jag behöver i en liten påse eller liknande.

Ekologisk müsli on the go.

Ekologisk müsli on the go.

Nu slipper jag besväret med att lägga över müsli i en mindre påse. Saltå Kvarn lanserar nämligen en portionsförpackad müsli med flingor av ekologisk svensk spannmål, cornflakes, pumpakärnor och torkade hallon. Perfekt på resan, utflykten och picknicken. Müslin är KRAV-märkt och packad i små portionspåsar om 10 g. Den ingår idag i SJs frukostpaket, bland Malmö Aviations frukostar och hos några fler aktörer men finns nu alltså dessutom till försäljning i Saltå Kvarns egna butiker.

Finns till försäljning i Saltå Kvarns butiker.

Finns till försäljning i Saltå Kvarns butiker.

Müslin är smakrik och god, de frystorkade hallonen ger fin sötma, och har ett perfekt crunch. De individuellt förpackade portionspåsarna gör att man alltid får en fräsch müsli. Till mellanmål är mängden på 10 g perfekt. Till frukost brukar jag ta ca 2 dl yoghurt och 1 dl müsli (plus 2 mackor med pålägg), men då är det bara att ta två påsar om jag är på resa/picknick eller ta från ett stort paket om jag är hemma.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.