Äter du hälsosamt?

Äppel päppel

Äppel päppel

Njut av hälsosamma mellanmål.

Njut av hälsosamma mellanmål.

Handen på hjärtat – hur har du det med kosten egentligen? Jag, liksom många med mig, tycker om att njuta och få unna sig. Det behöver inte vara onyttigt bara för att det är gott. Det finns idag en uppsjö supersmaskiga, nyttigare alternativ. Men vissa av oss, varav jag är en, går då och då även loss på mer onyttiga godsaker som bullar, kakor, tårtor, chips etc som inte faller in under kategorin nyttigt. Jag tror på en balans. Många lever efter 80/20 principen, dvs att äta nyttigt 80% av tiden och mer onyttigt 20%.

God och färggrann start på dagen!

God och färggrann start på dagen!

Jag är noga med att äta mellanmål och även kvällsmål. Det gäller att fylla på förråden så att humöret och koncentrationen är på topp. Mellanmål gör oss helt enkelt pigga och glada. Att komma ihåg att äta ordentligt mellanmål kan vara en utmaning för vissa. En ny undersökning från Fazer visar att det är vid mellanmålet som det är svårast att äta hälsosamt. 26 procent av svenskarna anser att det är svårt att äta ett hälsosamt mellanmål jämfört med 13 procent vid frukosten. På andra och tredje plats hamnar middag och lunch, som 19 respektive 16 procent av respondenterna upplever som svårast att äta hälsosamt.

Fullkornsris, rödkål och edamamebönor

Fullkornsris, rödkål och edamamebönor

Verkligen intressant! Jag hoppas att mina tips och recept härbloggen kan hjälpa er att göra bra och hälsosamma val. Det finns massor att inspireras av!

Resultat från undersökningen:

Under vilken av dina dagliga måltider anser du att det är svårast att äta hälsosamt?

Mellanmål 26 %
Middag 19 %
Lunch 16 %
Vet ej 15 %
Frukost 13 %
Hälsoaspekten är inte viktigt vid mina måltider 11 %

Källa: Fazer

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *