Mustig chiligryta i Crock-Pot
Våren är verkligen i antågande. Ingen kan vara gladare än jag – som jag längtat! Underbart att det är ljust när jag åker till jobbet, att det är ljust när jag kommer hem och även en bit in på kvällen. Här i Stockholm har solen skinit och temperaturen på dagen har legat runt 10 plusgrader. Så underbart! Soliga dagar innebär dock kalla morgnar och kalla kvällar och varma, mustiga grytor är fortfarande uppskattad mat. I helgen fick min Crock-Pot jobba och laga till kvällens middag. Grytor blir ju bara bättre när de får stå till sig några dagar så att smakerna hinner sätta sig. Den här gången blev det mustig chiligryta i Crock-Pot.
Det finns massor av chilirecept. En del innehåller olika grönsaker, rotfrukter och/eller bönor, andra som denna koncentrerar sig med på att lyfta fram köttet och smakerna och grönsaker/rotfrukter/bönor får agera tillbehör om man önskar det. Bacon eller sidfläsk innehåller de flesta chilis, så även denna. Det ger härlig sälta och god krisp. Det speciella med denna är användandet av öl, liquid smoke, kanel och mörk choklad. Dessa ingredienser höjer verkligen smakerna och ger en mustighet utöver det vanliga. Underbart god chili!
Chiligryta, ca 6 port
Senaste kommentarer