Tomatsoppa med halloumikrutonger
Soppa är underskattad mat. Jag älskar soppa men vi lagar det på tok för sällan. Äter vi soppa blir det oftast i form av helfabrikat från typ Soldatens, Knorr eller Kelda. Synd för hemlagad soppa är egentligen otroligt enkelt att göra, går snabbt, är billigt och fantastiskt gott! Soppa går att variera i det oändliga. Det finns mängder av smaker och varianter, testa tex Linssoppa, Morotssoppa, Spenatsoppa, Köttfärssoppa, fisksoppa och ärtsoppa för att nämna några. Idag lagade jag till en fantastisk soppa med massor av smaker och godaste toppingen – Tomatsoppa med halloumikrutonger.
Tomatsoppa. Otroligt enkel och billigt att göra själv. Bara att hacka en lök och vitlök. Fräsa lök och tomatpuré. Hälla ned övriga soppingredienser och låta koka cirka 10 minuter. Mixa soppan slät i mixer eller med handmixer. Under tiden soppan kokar skär man halloumi i mindre bitar och steker gyllenbruna i olivolja. Servera sedan soppan i skålar, toppa med halloumi och servera med gott bröd. Alltså hur gott?! Magiskt!
Tomatsoppa med knaperstekt halloumi, 4 port
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
500 g krossade tomater
5 dl vatten
1 tsk strösocker
1 msk vit balsamvinäger
1 msk torkad timjan
Salt och peppar
olivolja
1 förpackning halloumi
olivolja
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs tillsammans med tomatpuré i olivolja i kastrull eller gryta. Tillsätt krossad tomat, vatten, socker, vit balsamvinäger och timjan. Smaka av med salt och svartpeppar. Låt soppan koka i ca 15 minuter.
Skär halloumin i tärningar. Stek gyllenbruna i olivolja.
Toppa soppan med halloumi vid servering och komplettera med gott bröd.
Senaste kommentarer