Hälsosamma bröd med mix från Risenta

Hälsosamma bröd med mix från Risenta

Hälsosamma bröd med mix från Risenta

Bröd har ett oförskämt dåligt rykte. Jag älskar bröd och skäms inte för det. Äter gärna vita fluffiga industribakade frallor, surdegsfrallor, scones, limpmackor, naan, osötade bröd, fullkornsbröd, fröknäcke, glutenfria bröd, hälsobröd etc. Lite varierande på vad jag är sugen på. Till vardags äter jag gärna nyttigare bröd, gärna hembakat. Tyvärr har man som heltidsarbetande förälder med egna aktiviteter, barnens aktiviteter, hus och hem och allt som följer med det inte alltid tid att ställa sig i köket och baka. Men nu kan jag snabbt och enkelt baka hälsosamma bröd med mix från Risenta.

Allt som behövs för att baka ett bananbröd

Allt som behövs för att baka ett bananbröd

Dags att baka

Dags att baka

Risenta har precis lanserat brödmixerna Fröbröd, Nypon & chiabröd samt Bananbröd. Alla är fria från vanligt vetemjöl och innehåller istället mjöl av bland annat durra och bovete. Fröbrödet innehåller hela 50% olika fröer, Nypon & chiabröd innehåller 13% nypon och Bananbrödet är baserat på bland annat durramjöl. Alla mixer blandas hemma med ingredienser som de allra flesta har i skafferiet (ägg, salt, olja) och i bananbrödet tillför man även banan.

Bananbrödet innan gräddning

Bananbrödet innan gräddning

Bröd och mackor har faktiskt blivit trendigt, inte bara i Sverige utan även i städer som New York och Los Angeles. Man sätter sin personliga prägel på mackan genom att toppa med det man själv gillar allra mest. Förhoppningsvis kommer nu brödets status att höjas!

Vackert, väldoftande bananbröd

Vackert, väldoftande bananbröd

Toppa med goda pålägg och NJUT!

Toppa med goda pålägg och NJUT!

Jag testade att baka bananbrödet igår. Min första tanke är att bananbröd är samma sak som fikabröd men inte i detta fall. Det är mer som ett ”matbröd” man kan toppa med just sina favoritpålägg. Hur lätt som helst att röra ihop och sen bara skjuts in i ugn. Vilka härliga dofter som spred sig i köket och huset. Gräddningstiden är 70 minuter, så lite framförhållning kan behövas. Ut plockar man sedan ett helt fantastiskt vackert bröd. Konsistensen var perfekt – luftigt men ändå matigt. Riktigt smakrikt och fantastiskt gott! Det enda negativa är storleken. Limpan är för liten och brödet för gott! Jag får helt enkelt baka dubbel sats nästa gång!

 

 

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *