Oslagbar kombination
Separat är de två topp-produkter inom sitt segment. Salmalax respektive kallpressad extra-virgin avokadoolja med chiafrön och oregano från Mira (säljs hos Beriksson). Salmalaxen anses av många kockar vara den bästa laxen i världen. Oljan varsamt framställd av de allra bästa och helt naturliga råvaror. Kombinerar man dessa två produkter tycker man att man bara inte kan misslyckas.
Och misslyckas gjorde jag verkligen inte, tvärtom! Till lunch i lördags lagade jag en salma-pasta som var något utöver det vanliga. Skulle platsa på vilken finmiddag som helst. Bland det godaste jag lagat och ätit faktiskt! Jag fick dessutom rester över och jag kan tala om att den återuppvärmda maten var minst lika god som när den var nylagad.
Jag anpassade receptet efter vad vi hade hemma. Jag kokade färsk pasta och hade i några droppar av avokadooljan. Oljan luktade, såg och smakade fantastiskt! Kul med prickarna från chiafröna. Smaken var mild, fyllig och len. Toppbetyg till den!
Jag hade ingen tapenade hemma. Istället finhackade jag ett tiotal svarta oliver som fanns i kylen. Basilika och ruccola ersattes av färsk bladspenat. Jag hade även i några mini-mozarellabollar.
Men åh, så god maten blev!!! Laxen smälte i munnen och smakade himmelskt, riktigt god sälta och smak från mozarellan och de hackade oliverna, underbara grönsaker och en pasta med fin smak som dessutom var perfekt kokt. Kombinationen blev oslagbar. Try this at home! Jag kommer garanterat laga till det många fler gånger!
700g SALMA
400g spagetti
1 ask cocktailtomater
1 kruka basilika
1 burk Zeta Tepenade oliver & kapris, grovhackad
1/2 dl Zeta olivolja
ruccola
svartpeppar
flingsalt
Koka spagettin enligt anvisningar på paketet.Tärna SALMA-laxen i 1 cm tjocka bitar, dela cocktailtomaterna och riv basilikan. Slå av pastan och häll tillbaka den i kastrullen, tillsätt SALMA, Tapenade, tomater och olivolja. Blanda försiktigt, lägg upp och garnera med basilika och ruccola. Smaka av med svartpeppar och flingsalt.
Senaste kommentarer