Ett smart fredagsmys

Ett smart fredagsmys
Ett smart fredagsmys

Det kan både vara bra och dåligt med snacks. Snacks kan till och med vara nyttigt om man väljer rätt sorter. Det som hamnar i min skål är oftast chips, ostbågar och liknande. Men en stor favorit, som också är ett smart fredagsmys, är popcorn.

Poppa popcorn i ekologisk kokosolja ger nyttigare snacks.
Poppa popcorn i ekologisk kokosolja ger nyttigare snacks.
Det poppar för fullt!
Det poppar för fullt!

Inte nog med att popcorn smakar gott, de innehåller dessutom färre kalorier än många andra snacks. De innehåller också välgörande antioxidanter tro det eller ej. Micropopcorn är bekvämt men luftpoppade popcorn har faktiskt mycket godare och mer intensiv smak än sina microkompisar.

Resultatet blev perfekt!
Resultatet blev perfekt!

Idag testade jag ekologiska popcorn från Biofood (varuprov, ej samarbete). För första gången skippade jag olja/smör i botten av kastrullen och använde mig istället av ekologisk kokosolja. Tillrett i bra kokosfett är popcorn rakt igenom ett bra och gott snacks! Det blev hur bra som helst, och gott inte minst!

Har du testat ekologiska popcorn? Och har du testat att poppa i kokosolja? Om inte, gör det!!!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Wifeey skriver:

    Så gott med popcorn
    De va längesedan man åt popcorn från gryta, lat som man är så blir de micropop haha

  2. Jessica Sundberg skriver:

    Ja, det är ju ofta latheten som får styra. Men lovar att kastrullpoppade är så mycket godare egentligen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *