Ny by och nygammal resort

Igår var det så dags att lämna byn Kai Bae och bege oss till nästa stopp, Klong Prao och resorten Coconut Beach Resort. Ett resort vi bor på för tredje gången. Första gången var för 11 år sedan innan barnen kom till världen och innan flygplatsen precis utanför ön kom till. Andra gången var för två år sedan med kidsen och så nu då. Flera i personalen kände igen oss alla och vi kände igen dom. Det mesta är sig annars likt på resorten. Några byggnader och ytterligare en pool har tillkommit men inredning, utbud och övriga byggnader har inte uppdaterats.

Vi bor i en av de finaste villorna, Villa superior, som ligger med strand- och poolläge. Perfekt!

Den här stranden är helt ljuvlig. Bred och lång med kritvit sand och långgrunt kristallklart vatten. Kokosnötsfyllda palmer. Vi äter på restaurangerna som har bord direkt på stranden. Det är musikunderhållning, uppträdanden med traditionell thailändsk dans och eldshower. Barnen har med ficklampor och letar krabbor i vattenbrynet. Det finns gungor i träden. Verkligen lugnt och idylliskt!

Eftersom stranden är så ljuvlig får vi faktiskt med barnen, vi njuter därför både av salta bad och poollekar. Än så länge har vi inte märkt av några maneter i havet. Det drabbades vi av förra året. Men några stycken såg jag ligga i sanden så helt manetfritt är det inte.

Igår kväll njöt vi först av underbar grillad fisk med goda tillbehör på strandrestaurangen. Detta följdes av en tur på byn med intagande av varsin bananpannkaka. Till min stora glädje fanns det också en traditionell ’amerikansk’ kaffekedja. Jag köpte genast en Green Chai Latte Frappe som var grymt god! Barnen gillade den också så jag fick kämpa för att ha den i fred. Mattias tyckte den var för söt. En sån ska jag njuta av varenda kväll när det finns möjlighet! Kvällen avslutades med att Mattias och Filippa tog in på en luftkonditionerad salong. Mattias tog 1 h fotskrubb och Filippa 1 h kombinerad manikyr och pedikyr.

Idag efter frukost åkte vi på första utflykten. Det blev en 2 h lång elefanttur. Efter halva turen blev det ett badstopp tillsammans med elefanterna. Ett mycket mysigt och härligt uppfriskande bad i källvatten från ett av öns många vattenfall. Vi satt barbacka på elefantens rygg i vattnet. Den sprutade vatten på oss med sin snabel och busade med oss på olika sätt. En fantastisk upplevelse för oss alla. Sista promenadbiten på land fick barnen dessutom åka på elefantens nacke och inte i den stol som alla annars sitter i vid promenaderna. Våra barn var helt lyriska, framför allt Gus. Utflykten avslutades med att vi matade elefanterna med bananer.

I övrigt blev det som vanligt lunch och sedan häng vid poolen. Till mellis njöt vi av fantastiskt goda thailändska frukter som vi köpte i ett fruktstånd längs vägen. Det är kul att testa olika sorter och hitta sin egen favorit!

Nu sitter vi och fredagsmyser innan vi går ut på byn för att äta middag på en av öns bästa italienska restauranger. Thailändsk mat i all ära, men omväxling förnöjer!

20131101-172603.jpg

20131101-172617.jpg

20131101-172649.jpg

20131101-172656.jpg

20131101-172717.jpg

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.