Nybliven båtägare

Nybliven båtägare

Nybliven båtägare

Så är man efter två års letande slutligen en nybliven båtägare. Under våra två resor till Åland väcktes de första tankarna på egen båt. Vi har kollat på allt från små billiga båtar till stora dyra. Varken jag eller Mattias har någon båtvana sedan tidigare och vi vet egentligen inte om båtlivet är något för oss. Valet föll därför på en hyggligt billig båt som får fungera som förstagångsbåt. Båten är en Albin 25 från 1977 men fint renoverad och med en ny motor. Hon heter Atalaya. Dubbelruffaren Albin 25 var under 70-talet en av Sveriges populäraste motorbåtar. En utmärkt motorbåt för en barnfamilj med begränsad ekonomi. Om Albin 25 kan sägas att den kom, den sågs och den segrade. 2 500 ex såldes på tio år, ett rekord som ingen svensk båt slagit.

Magiska omgivningar.

Magiska omgivningar längs Strömma Kanal

Vi hade lejt en båtcoach som var med oss halva båtresan.

Vi hade lejt en båtcoach som var med oss halva båtresan.

Jag kan nog vänja mig vid det här livet!

Jag kan nog vänja mig vid det här livet!

Tidstypiskt renoverad.

Tidstypiskt renoverad.

Båten har en för- och akterruff med plats för fyra–fem personer, toa, pentry samt en stor sittbrunn. Det blir ett rum för barnen och ett för oss. Hur bra som helst!

Frågor på det?!

Frågor på det?!

Vi köpte båten på Stockholm Marin ända ute på Bullandö. Vår båtplats är vid Stäket i Mälaren. En bra bit att åka alltså. Vi bestämde oss för att köra båten hela vägen hem. Båten har en marschfart på 8-10 knop (inte särskilt snabb alltså) så det tog sin lilla tid. Vi startade vid 13 och kom hem vid 20. Vädret var med oss. Strålande sol och ganska vindstilla.

Båten har ett sövande ljud :-) !

Båten har ett sövande ljud 🙂 !

Med oss halva båtresan hade vi en båtcoach från Navigationsgruppen. Ingen av oss hade kört båt förut så det kändes tryggt att få en snabb grundläggande utbildning och chans att ställa frågor. Verkligen väl investerade pengar.

Pågen gifflar till fika och efterrätt.

Pågen gifflar till fika och efterrätt.

Middag på sjön.

Middag på sjön.

4 goda korvar med bröd!

4 goda korvar med bröd per person!

Vi hade med oss både fika och mat som vi njöt av under färden. Gifflar från Pågens till eftermiddagsfika, 4 korv och bröd per person till middag (!!sjön suger!!) och gifflar till efterrätt.

Hela familjen samlad!

Hela familjen samlad!

Slussen.

Slussen.

Kapten Jessica!

Kapten Jessica!

Totalt sett en mycket lyckad premiärtur. Nu blir det en hel del båt för oss framöver. Både lite fix vi vill göra med själva båten men också många turer ut på sjön. Ett nytt kapitel i livet kan man säga!

Slutligen hemma!

Slutligen hemma!

Här är hon, vår Atalya!

Här är hon, vår Atalaya!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *