Midsommarafton 2017

Jag gillar att traditioner. Att följa givna mönster och vanor. Sedan gillar jag även att bryta av med nytt och spännande. Många traditioner är sen länge, andra är nya och skapas allt efter som livet har sin gilla gång. Familjens midsommarfirande är en trevlig tradition som har firats på ungefär samma sätt de senaste åren. Midsommarafton 2017 blev inget undantag från detta.

Midsommarafton 2017

Midsommarafton 2017

Precis som förra året och tidigare år firades midsommarafton tillsammans med familjen G. Dagen började med en fantastisk, traditionell midsommarlunch där vi alla bidrog med våra favoriter. Olika sorters sill, gravad lax, hovmästarsås, rödbetssalladm ägghalvor med kaviar, västerbottenpaj, köttbullar, prinskorv, pepparrotsfyllda köttrullar, färskpotatis, gräddfil, bröd, smör och ost, öl, snaps och alkoholfri dricka. Vi satt länge och år och drack, njöt av värmen, allt det goda och varandras sällskap.

Herr och Fru Sundberg.

Herr och Fru Sundberg.

I närheten av oss arrangeras det varje år resande av majstång med traditionell dans kring stången vid skidbacken Bruket. Man har med picknickmat och filtar och mycket folk brukar vara på plats. Vi var där tex 2011 och 2010 (alla år ligger inte ute på bloggen). Vi har pratat i flera år om att komma iväg och ta vårt fika där men det har liksom inte blivit av.

Jordgubbspannacotta och skumpa.

Jordgubbspannacotta och skumpa.

Men i år har vi äntligen skapat en ny tradition. Vi kom hör och häpna iväg!!! Picknickkorg med skumpa till stor och liten, jordgubbspannacotta och lite annat gott packades ner och fraktades på cyklar genom skog och mark. Vädret var kanon! Vi vuxna satt och njöt på filtarna medan barnen klättrade upp för skidbacken eller cyklade på terrängbanan vid nedkanten av backen. Härligt!

Traditionella familjekortet!

Traditionella familjekortet!

När vi kom tillbaka tog vi det lugnt en stund innan kvällens grillmiddag gjordes i ordning. Det blev färskpotatis, grillad fläskfilé, sallad såser, ost och kex, gott vin och alkoholfria dryckesalternativ. Till efterrätt hade jag gjort Emmas paj men på färska svenska jordgubbar och till detta serverades vaniljglass, kaffe och te. Allt var så gott!

Det var den här mannen jag drömde om när jag la 7 sorters blommor under kudden!

Det var den här mannen jag drömde om när jag la 7 sorters blommor under kudden!

Chips, mer dryck och massa härligt prat följde tills vi bröt upp vid 1-tiden. En fantastisk trevlig kväll som vi gärna gör om nästa år igen!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *