Nyckelhålsmärkt

Nyckelhålsmärket har vi nog alla sett och hört talas om. Men vet du vem det är som står bakom det, vad det är till för och vad det innebär? Det är livsmedelsverkets som står bakom symbolen nyckelhålet. Märkningen är till för att hjälpa dig som konsument att hitta de hälsosammare alternativen. Nyckelhålet står för:

  • mindre och/eller nyttigare fett
  • mindre socker
  • mindre salt
  • mer kostfiber och fullkorn

Nyckelhålsmärkta livsmedel ska uppfylla ett eller flera av ovanstående villkor i jämförelse med andra livsmedel av samma typ.

Nu till sommaren lanseras Green Giants majs CrispNiblets med nyckelhålsmärkning. Det har den fått nu genom  en reducerad salthalt i lagen och har dessutom sedan tidigare inget tillsatt socker i lagen. Att Green Giant inte använder några konserveringsmedel är ytterligare ett plus i kanten tycker jag. Låter det inte bra?!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *