Kycklinggryta med ris

Kvällens middag blev en kycklinggryta och till den serverade jag pasta och grönsaker. Kycklinggrytan fick riktigt god smak av balsamvinägern tycker jag. Balsamvinäger lyfter både grytor och sallader till högre nivåer!

Kycklinggryta, 4 port

600 g kyckling
100 g bacon
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 dl vatten
1/2 hönsbuljongtärning
2 msk balsamvinäger
1 tsk maizena
salt och peppar
hackad persilja till servering

Dela kycklingen i mindre bitar. Bryn i smör i het panna. Hacka lök och vitlök och fräs med någon minut tills gyllene. Lägg åt sidan. Knaperstek baconet i den heta pannan. När baconen är klart, låt det rinna av på hushållspapper . Lägg sedan i kyckling, lök och bacon i pannan. Häll på vatten och balsamvinäger, smula i buljongtärningen. Smaka av med salt och peppar och red med maizena tills lagom tjock konsistens. Strö över hackad persilja vid servering.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *