Nygräddade nyttiga bananmuffins

Muffins är faktiskt det bakverk jag gillar allra mest. Går jag in på ett konditori eller liknande väljer jag nästan alltid en härligt, mjuk, välsmakande och saftig muffins. Gärna med god fyllning. Jag föredrar fyllning framför topping (topping typ cupcakes). Muffins kan ätas till frukost, mellis, lunch (!), fika, på utflykten etc. Allt handlar bara om vad man väljer att ha i sin smet. Idag bakade jag riktigt goda och riktigt nyttiga frukost- eller mellismuffins, sk bananmuffins.

Nyttiga bananmuffins - perfekt till frukost, mellis eller varför inte efterrätt!

Nyttiga bananmuffins – perfekt till frukost, mellis eller varför inte efterrätt!

Helt ljuvligt att få sätta tänderna i nygräddat saftigt bananbröd innehållandes nyttigheter som kokos, dadlar och banan. Dessa muffins är supergoda att äta precis som det är eller med bredbar färskost och varför inte nyttig chiasylt.

Bananmuffins, ca 14 st små

3 mogna bananer
4 ägg
2 dl riven kokos
2 1/2 dl kokosmjöl/mandelmjöl/bovetemjöl/dinkelmjöl
2 msk bakpulver
8 färska urkärnade dadlar
3 msk kokosolja
1 tsk vaniljpulver

Sätt ugnen på 200 grader. Mixa banan och dadlar, gärna i kraftfull mixer eller med mixer stav. Tillsätt resten av ingredienserna. Häll smeten i muffinsformar. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15-20 minuter.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Josefin Svensson skriver:

    Hej! Det ser supergott ut, tänkte baka dem nu. Men jag tycker det ser jättemycket ut med två matskedar bakpulver? Det kanske ska vara det men ville bara dubbelkolla!

    Mvh,
    Josefin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *