Nygräddade nyttiga bananmuffins
Muffins är faktiskt det bakverk jag gillar allra mest. Går jag in på ett konditori eller liknande väljer jag nästan alltid en härligt, mjuk, välsmakande och saftig muffins. Gärna med god fyllning. Jag föredrar fyllning framför topping (topping typ cupcakes). Muffins kan ätas till frukost, mellis, lunch (!), fika, på utflykten etc. Allt handlar bara om vad man väljer att ha i sin smet. Idag bakade jag riktigt goda och riktigt nyttiga frukost- eller mellismuffins, sk bananmuffins.
Helt ljuvligt att få sätta tänderna i nygräddat saftigt bananbröd innehållandes nyttigheter som kokos, dadlar och banan. Dessa muffins är supergoda att äta precis som det är eller med bredbar färskost och varför inte nyttig chiasylt.
Bananmuffins, ca 14 st små
3 mogna bananer
4 ägg
2 dl riven kokos
2 1/2 dl kokosmjöl/mandelmjöl/bovetemjöl/dinkelmjöl
2 msk bakpulver
8 färska urkärnade dadlar
3 msk kokosolja
1 tsk vaniljpulver
Sätt ugnen på 200 grader. Mixa banan och dadlar, gärna i kraftfull mixer eller med mixer stav. Tillsätt resten av ingredienserna. Häll smeten i muffinsformar. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15-20 minuter.
Hej! Det ser supergott ut, tänkte baka dem nu. Men jag tycker det ser jättemycket ut med två matskedar bakpulver? Det kanske ska vara det men ville bara dubbelkolla!
Mvh,
Josefin