Nyttig ostkaka med saffran

Julen är slut, men den klassiska ”julkryddan” saffran tycker jag fungerar lika bra när som helst på året. I till exempel bröd, ris, fisksoppa, lax, pasta, paella och bouillabaisse och i efterrätter av alla de slag. Idag gjorde jag en nyttig ostkaka med saffran. Den fungerar som frukost, lättare lunch, mellanmål eller kvällsmål. Jag serverade min ostkaka med vaniljkvarg, färsk frukt, bär och chlorella crispies. Supergott och nyttigt!

Nyttig ostkaka med saffran.

Nyttig ostkaka med saffran.

Saffransostkaka med kvarg, frukt, bär och chlorella crispies - sååå gott!

Saffransostkaka med kvarg, frukt, bär och chlorella crispies – sååå gott!

Saffransostkaka

1 mosad banan
4 ägg
250 g keso
1 dl havregryn
1 påse saffran

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg alla ingredienser i en bunke. Vispa ihop till en slät smet. Häll upp i en smord ugnssäker form och grädda i ugnen i 30-35 minuter.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Sandora skriver:

    Lät jättegott! Det ska testas 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *