Spenatsoppa med kokt ägg
Vill ni ha tips på en enkel men fantastiskt god soppa som går galet snabbt att laga till vill jag rekommendera spenatsoppa med kokt ägg. Det låter ju verkligen trist men det smakar desto roligare och godare. Nu åt vi mängder med våfflor (jag åt 4 1/2 !!!) toppade med sylt och grädde efter soppan men det behövs egentligen inte. Det räcker med att servera någon matig smörgås till, tex varma mackor eller quesadillas. Den här soppan kommer jag laga ofta framöver, så god var den. Dessutom sprängfylld med nyttigheter!
Spenatsoppa, 4 port
450 gram fryst spenat
10 cm purjolök, den vita delen
2 st vitlöksklyftor
8 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 dl vispgrädde eller matlagningsgrädde/havregrädde
salt, peppar
Skölj och finhacka purjolöken. Skala och finhacka vitlöken. Hetta upp en kastrull med olja eller smör och fräs löken tills den är glansig. Tillsätt spenaten och fräs någon minut under omrörning. Tillsätt vatten och buljong och låt soppan sjuda ca 5 min. Tillsätt grädde och smaka av med salt och peppar. Har du använt bladspenat, mixa soppan slät innan servering. Servera spenatsoppan med kokt ägghalva.
Våfflor, ca 10 laggar
100 g smör
2 1/2 dl kolsyrat vatten
1 dl fullkornsdinkel
2 1/2 dl dinkelsikt
2 dl lättmjölk
2 tsk bakpulver
Smält smöret. Rör samman vattnet, mjölet, mjölken och bakpulvret till en slät smet. Tillsätt det avsvalnade smöret. Grädda i ett varmt och smörat våffeljärn.
Senaste kommentarer