Korvgeneralens handgjorda hamburgersmet

Jag gjorde massor av fynd på helgens Korvfestival. Det är häftigt att besöka den här typen av mässor/festivaler för man får då chansen att provsmaka och köpa hem produkter man inte ens visste fanns, en del har inte ens kommit ut i butik, och ofta till mycket bra specialpriser.

Hamburgesmet från Korvgeneralen

I en monter på festivalen stötte jag på olika vilda korvar jag aldrig sett förut. Det var Korvgeneralen som lät oss smaka på och sålde vilda korvar helt utan tillsatser. Korvgeneralens produkter kan köpas på Gubbhyllan på Skansen och i Saluhallen i Västerås. Korvarna var gjorda av djur som vildsvin, hjort, älg, nöt, gårdsgris och bäver och fanns att köpa i olika längder. De är enbart gjorda av svenskt noga kontrollerat kött.

De här korvarna smakade fantastiskt! Vilket kött och vilka kryddor. Mums!

Hamburgarna höll ihop perfekt utan att behöva tillsätta något

Förutom korv hade Korvgeneralen även hamburgesmet. Smeten kan användas både till korvstoppning och till att göra hamburgare på. Inget behövs tillsättas till smeten, konsistensen och innehållet är perfekt oavsett om man väljer att göra korv eller burgare. Ett paket hamburgesmet fick följa med mig hem och utgjorde basen till kvällens middag.

En fantastisk middag som snart ska monteras

Jag valde att göra hamburgare. Smeten höll verkligen ihop bra och mina burgare blev perfekta! Jag kan inte riktigt urskilja vilka kryddor som är i smeten men det var en härlig kombination av fint viltkött och spännande kryddor. Hamburgarna intogs tillsammans med hamburgebröd, sallad, gurka, tomat, rädisor, ost, hamburgedressing, ketchup och senap. Fantastiskt gott! Jag önskar jag köpt hem mer från Korvgeneralen.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *