Oatly påMackan och Oatly Gurt bägare i två nya smaker

Som jag skrivit förut är jag varken mjölkallergiker eller laktosintollerant. Däremot älskar jag de alternativa mjölkprodukterna, även kallat mylk, som tex sojamjölk, havremjölk, koksmjölk, mandelmjölk, havregurt, etc. De smakar så gott, passar oss alla och är dessutom klimatsmart! Oatly en av de största aktörerna på den svenska marknaden. Nu till hösten lanserar Oatly en helt vegetabilisk Cream Cheese, påMackan, och två krämiga Havregurtar i enportionsförpackning.

PåMackan är ett bredbart pålägg, man kan likna det vid Cream Cheese, fast 100% vegetabiliskt. Den är helt utan vare sig soja eller mjölk. Precis som Cream Cheese funkgerar PåMackan perfekt i både bakning och matlagning.

Förutom påMackan så kommer även Oatlys havregurt i enportionsförpackning och två helt nya smaker: Citron & Fläder och Vanilj & Blåbär. De är gjorda på svensk havre och omättade fetter från rapsolja. Även dessa helt fria från mjölk och soja. Havregurtarna är berikade med kalcium, vitaminer (D, riboflavin och B12 för att vara exakt) och protein. Mindre bra är att de innehåller ca 4% tillsatt socker med syfte att få fram bästa smaken från frukterna och bären i havregurten. Äter man inte tio på raken så är det ingen större grej tycker jag.

Oatly Havregurt vanilj/blåbär.

Oatly Havregurt vanilj/blåbär.

Oatly Wow no cow!

Oatly Wow no cow!

Ett riktigt gott och mättande mellanmål.

Ett riktigt gott och mättande mellanmål.

Dessa produkter ska finnas redan i de flesta välsorterade livsmedelsbutiker, oftast står de laktosfria produkterna samlade på ett ställe i kyldisken. I min lokala affär har jag hittills bara hittat Oatly havregurt Vanilj och Blåbär och den köpte jag hem på en gång för att testa. Bägarstorleken är precis lagom stor och passar perfekt som del av ett gott och mättande mellanmål. Komplettera med ett par smörgåsar eller en banan. Havregurten har en något rinning konsistens. Jag hade föredragit den mer fast och krämig. Vad gäller smaken hade den en mild, len smak med perfekt balans mellan blåbärens syrlighet och vaniljens sötma. Riktigt god och kan verkligen rekommenderas!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *