Filippas släktkalas 2022

Det finns en dag som min älskade dotter Filippa har längtat efter med extra pirr i magen. Det är 20 juni 2022 då hon fyller 18 år och blir myndig! En stor dag i hennes liv, en stor dag i våra liv. Det firades självklart med både födelsedagsfirande med närmaste familjen och med Filippas släktkalas 2022 på sedvanligt sätt med lunch och fika för hela släkten. I år blev vi fullt hus och det var så underbart att ha de man älskar allra mest samlade för att fira min fina tjej!

Vädret var som vanligt på vår sida. Det började med regn på morgonen men när gästerna började anlända blev det uppehåll, molnen skingrades och solen och värmen tog vid. Folk spred ut sig både ute och inne!



Många hade hoppats att få njuta av våra klassiska pajer men i år körde vi ett nytt koncept som blev riktigt uppskattat både bland barn och vuxna och smakade fantastiskt gott. Jag köpte ICA Kebabspett och Guldfågel Grillade kycklingspett som Mattias tillagade på grillen. Marinerade quornfiléer grillades som vegetariskt alternativ. Till detta gjorde jag en ljuvligt somrig potatissallad och en pestopastasallad med körsbärstomater och gurka. Detta kompletterades med hemgjord tzatziki, hummus och vitlökssås. Självklart gott bröd, smör och ost. Till de kräsna fanns även pannkakor, sylt och grädde. Bubbel, vin, öl och mängder av alkoholfritt erbjöds som dryck.



Till efterrätt önskade sig Filippa den klassiska tårtan. Filippa bakade även kanel– och vaniljbullar helt själv som blev magiskt goda! Ett par kaksorter, te och kaffe och annan dricka kompletterade det goda fikat.



Det blev en fantastisk trevlig dag med god mat och dryck, härliga samtal och lekar med både barn och hundar. Tack alla som kom och förgyllde Filippas dag!

Marinerade quornfiléer
300 g quornfilé (ca 6 stycken)
1 dl vatten
1 msk balsamicovinäger
1 msk rapsolja
1 msk kinesisk soja
1 msk tomatpuré
1 msk socker
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk paprikapulver
1 tsk grovmalen svartpeppar
Vispa ihop alla ingredienser till marinaden. Lägg filéerna i en plastpåse och häll i marinaden. Knyt om. Ta en extra plastpåse runt om så att det inte läcker. Låt stå kallt i minst 3 timmar men allra helst över natten. Vänd gärna på filéerna någon gång under tiden.
Senaste kommentarer