Och så var det min tur
Mattias är inte den som vanligtvis kommer med förslaget att jag ska baka något gott. Vill han ha fika eller efterrätt föredrar han ofta något köpt från affären eller bageriet, typ bullar, wienerbröd eller munkar. För inte så länge sen skickade han dock över en länk på ett recept på Oreo Mud Cake som han ville att vi skulle baka. Det är ett recept som finns på ett otal olika bloggar/sajter och alla recept är väldigt snarlika. Mattias hittade sitt recept på en träningsblogg eller liknande. Självklart var jag snabb att hänga på initiativet då jag själv älskar att baka och älskar alla typer av sötsaker. Jag bakade kakan redan igår då den bara blir bättre av att stå till sig. Jag halverade receptet och använde en liten form. Resultatet blev bara såååå gott. Kanske inte den snyggaste skapelse jag har gjort. Formen var nämligen lite för liten och kakan svämmade över, men men. FANTASTISK GOD var den!!! Den bara måste ni testa!
Oreo Mud Cake
Botten:
150 g smält smör
3 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 förpackning Oreokakor
Fyllning och topping:
300 g vit choklad
100 g mörk choklad
100 g rumsvarmt smör
2 dl grädde
1 förpackning Oreokakor Mini
1 påse Marshmallows Mini
1 dl chokladsås
Gör så här:
Smält smöret och låt det svalna. Blanda i resten av ingredienserna. Ta ett ägg i taget och avsluta med mjölet. Grovhacka Oreokakorna och blanda i smeten. Häll smeten i en rund smörad och bröad springform. Grädda i 175 grader mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt kakan svalna. Finhacka chokladen till fyllningen. Värm grädde i en kastrull och rör ner chokladen. Klicka i smör och rör till en jämn smet. Låt svalna. Lägg minimarshmallows på den gräddade kakan, spara lite marshmallows till topping. Häll över fudgesmeten och häll på resterande marshmallows. Tryck ner minioreokakor här och där. Ringla över chokladsås. Låt kakan svalna och stelna i kylen minst 2 timmar, gärna över natten. Den blir ännu bättre med tiden.
Senaste kommentarer