Ostgratinera din kyckling

Kyckling är en populär råvara hemma hos oss. Vi lagar mycket kycklingmat. Man kan tillaga den på så många sätt och tillbehören till kan också varieras på många olika sätt så variationen är enorm.

Gratinerad kyckling med ris och morötter från Tastelines Barnkasse

Tastelines Barnkasse från Mathem ingick det en gratinerad variant på kyckling. Det blev kvällens middag. Ostgratinerad kyckling med ris och rårivna morötter. En mycket snabblagad rätt som inte kräver passning då den tillagas i ugn. Mycket smidigt för den som hellre lägger sin tid på annat, typ barnen! Eller en stressig kväll full med andra förpliktelser. Mycket god var den också! Täcket var krämigt och gott och kycklingen mör och fin. Riset passade bra till och rårivna morötter är alltid poppis!

Ostgratinerad kyckling, 4 port

600 gram kycklingfilé
2 dl creme fraiche
150 gram riven ost
1 vitlöksklyfta
½ tsk salt
2 krm svartpeppar

Tillbehör
4 port ris
500 gram morötter

Sätt ugnen på 200 grader.

Dela kycklingfiléerna med ett snitt på tvären och lägg dem i en ugnsfast form. Blanda den rivna osten med crème fraichen i en bunke. Pressa i
vitlök och tillsätt salt och svartpeppar. Täck kycklingen med ostblandningen och sätt in i ugnen ca 20 min.

Koka ris efter anvisning på paketet och skala och riv morötterna.

Servera kycklingen tillsammans med ris och rårivna morötter.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *