Pågens fullkornsförsök

Jag är lyckligt lottad som har barn som älskar grönsaker. Vi har inga problem att få dom att äta frukt och grönt. Ibland får man istället sätta stopp!

När det kommer till bröd är det inte lika lätt. Filippa gillar alla sorters bröd – ljust, mörkt, grovt, köpebröd, hembakt, hårt, mjukt. Gustaf kan vara mer kinkig. Fick han välja skulle han välja limpmacka med smör, räkost och salami och till detta ett glas med oblandad O’oboy (man får inte blanda pulvret med mjölken utan han vill i princip äta chokladgeggan separat) men som tur var är han bara 7 år och får faktiskt inte styra helt själv vad han äter och dricker. Bra vanor grundas tidigt.

Har man problem att få barn att äta frukt och grönt är ett tips jag skrivit om tidigare att smyga ner grönsakerna i maten. Finriv och blanda ner. Det är klockrent! Grovt bröd kan vara svårare att maskera. Men fullkorn och fibrer är viktigt för både stora och små. Fullkorn innehåller fibrer, essentiella aminosyror, mineraler och vitaminer som våra kroppar behöver. Ett tips är därför att välja bröd som också smyger ner fullkorn i degen. Pågen Äntligen är en av dessa. Det är ljust men har ändå ett högt fullkornsinnehåll. Vad brukar jag säga – Alla sätt är bra utom dom dåliga!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.