Pågens fullkornsförsök
Jag är lyckligt lottad som har barn som älskar grönsaker. Vi har inga problem att få dom att äta frukt och grönt. Ibland får man istället sätta stopp!
När det kommer till bröd är det inte lika lätt. Filippa gillar alla sorters bröd – ljust, mörkt, grovt, köpebröd, hembakt, hårt, mjukt. Gustaf kan vara mer kinkig. Fick han välja skulle han välja limpmacka med smör, räkost och salami och till detta ett glas med oblandad O’oboy (man får inte blanda pulvret med mjölken utan han vill i princip äta chokladgeggan separat) men som tur var är han bara 7 år och får faktiskt inte styra helt själv vad han äter och dricker. Bra vanor grundas tidigt.
Har man problem att få barn att äta frukt och grönt är ett tips jag skrivit om tidigare att smyga ner grönsakerna i maten. Finriv och blanda ner. Det är klockrent! Grovt bröd kan vara svårare att maskera. Men fullkorn och fibrer är viktigt för både stora och små. Fullkorn innehåller fibrer, essentiella aminosyror, mineraler och vitaminer som våra kroppar behöver. Ett tips är därför att välja bröd som också smyger ner fullkorn i degen. Pågen Äntligen är en av dessa. Det är ljust men har ändå ett högt fullkornsinnehåll. Vad brukar jag säga – Alla sätt är bra utom dom dåliga!
Senaste kommentarer